Anton Lundell astui isosti esiin! Floridan Stanley Cup -jahti askelta pidemmälle

Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin 0:38
Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin (Video: NHL.com).

Jääkiekon NHL:ssä suomalaispelaajia vilisevä Florida Panthers eteni itälohkon finaaleihin Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. Florida kaatoi vierasjäällä Boston Bruinsin maalein 2–1 ja vei ottelusarjan voitoin 4–2

Suomalaishyökkääjä Anton Lundell vastasi Floridan 1–1-tasoitusmaalista ja kirjautti lisäksi syöttöpisteen Gustav Forslingin 2–1-voittoosumasta. Lundell on haalinut tämän kevään pudotuspeleissä 11 ottelussa tehot 2+7.

Lundell niittasi oman maalinsa Jeremy Swaymanin taakse toisen erän 13. minuutilla.

Forslingin ratkaisumaali syntyi päätöserässä, kun peliaikaa oli jäljellä enää puolisentoista minuuttia. Forsling viimeisteli kimmokkeesta sen jälkeen kun Swayman oli torjunut Lundellin laukauksen.

Lundellin tasoitusmaali ja alustus voitto-osumaan katsottavissa yllä olevalta videolta.

Panthers kohtaa itälohkon finaalisarjassa New York Rangersin, jota edustaa suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko. Panthersissa pelaavat Lundellin lisäksi kapteeni Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola

Florida kukisti Bostonin nyt toista kautta putkeen taalaliigan pudotuspeleissä. Viime kaudella Bruins kaatui ensimmäisellä kierroksella kaksikon seitsemännessä kohtaamisessa, joka ratkaistiin vasta jatkoajalla.