Aleksander Barkov siivitti voittoon – kultaleijona avainhahmona Nashvillen ryöstöretkessä

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers on voittanut vieraskaukalossa Detroit Red Wingsin 3–2. Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov syötti kaksi Aaron Ekbladin tekemää maalia.

Molemmat Barkovin syöttämät maalit syntyivät ylivoimalla.

Floridan muut suomalaiset Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ottelussa tehopisteittä. Detroitin maalivahti Ville Husso torjui ottelussa 17 laukausta. Joukkueen puolustaja Olli Määttä jäi tehopisteittä.

Lankinen pysäytti Washingtonin

Nashville Predators kävi ryöstöretkellä Yhdysvaltain pääkaupungissa, missä tennesseeläisseuraa isännöi Washington Capitals. Nashville ratkaisi 3–2-voiton päätöserässä Ryan McDonaghin maalilla. Osuma oli kokeneen puolustajan kauden ensimmäinen.

Nashvillen toisen maalin alusti joukkueen suomalainen tulokashyökkääjä Juuso Pärssinen. Toisen polven NHL-kiekkoilija onnistui myös edellisessä ottelussa, kun hän syötti kaksi maalia. Yhteensä Pärssisellä on nyt kasassa 24 ottelusta tehot 3+10.

Nashvillen edellisessä ottelussa 64 kertaa torjunut maalivahti Juuse Saros oli tällä kertaa huilivuorossa hurjan urakkansa jälkeen. Torjuntavuorossa oli vuoden 2019 maailmanmestarivahti Kevin Lankinen, joka torjui ottelussa 30 kertaa.

Chicago voitti Arizonan

NHL:n heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Chicago Blackhawks onnistui voittamaan Arizona Coyotesin 2–0. Arizonan suomalaispuolustaja Juuso Välimäki kellotti ottelussa peliaikaa lähes 16 minuuttia, josta niukasti yli minuutin ylivoimalla. Arizonan toinen suomalaispelaaja Matias Maccelli on edelleen loukkaantuneena.

Winnipeg Jets voitti Tampa Bay Lightningin kotonaan 4–2. Winnipegin ykkösnimi oli puolustaja Josh Morrissey, joka syötti kolme maalia. Winnipegin suomalaiset Ville Heinola ja Saku Mäenalanen eivät ottelussa pelanneet. Heinola oli huilivuorossa ja Mäenalanen on loukkaantuneena.