Suomalainen NHL-veskari urakoi rajut 64 torjuntaa – tilille seuraennätyksiä ja upea kutsu

Juuse Saros teki Nashville Predatorsin seuraennätyksen torjumalla 64 laukausta, kun Predators haki 5–3-vierasvoiton Carolina Hurricanesista. Ennätysottelun aikana julki tuli myös, että Saros on valittu toisena peräkkäisenä vuonna NHL-jääkiekkoliigan tähdistöotteluun.

Ottelun kolmannessa erässä Saros pysäytti kaikki 28 Hurricanesin maalintekoyritystä. Myös se oli Predatorsin seuraennätys. Yhden ottelun torjunnoissa Predatorsin aiempi ennätys oli 54 torjuntaa, jotka kirjautti Dan Ellis vuonna 2008.

– Joinakin iltoina pitää turvautua onneen. Kaikki laukaukset olivat erilaisia. Se oli tavallaan ottelun teema, ja he ovat sen tyylinen joukkue, joten arvasin, ettei vauhti hiljene kolmannessa erässä, Saros sanoi NHL:n nettisivuilla.

Saros on neljäs maalivahti, joka on kaudesta 1955–1956 lukien kirjauttanut vähintään 64 torjuntaa NHL:n runkosarjapelissä. Häntä ennen saavutukseen olivat yltäneet Joe Daley (64 torjuntaa 1970), Mario Lessard (65 torjuntaa 1981) ja Ron Tugnutt (70 torjuntaa 1991).

– "Juice" pelasi todella hyvin. He laittoivat paljon painetta hänelle, ja hän esitti useita tärkeitä torjuntoja. Hän on yksi joukkueemme tähdistä ja pelasi kuin tähti tänä iltana, Nashvillen valmentaja John Hynes sanoi.

"Kun laukoo 67 kertaa, pitäisi voittaa"

Carolinalle tappio oli toinen perättäinen.

– Me pelasimme hyvin. En sano mitään negatiivista. Kun laukoo 67 kertaa, pitäisi voittaa. Pitää antaa tunnustusta, kun on sen paikka. Saros pelasi maalilla niin hyvin kuin vain voi. Siinä se, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour sanoi.

Saros on ainoa suomalainen 32 tähdistöotteluun nyt valitun pelaajan joukossa. Valintojen ensimmäisessä vaiheessa NHL nimesi yhden pelaajan jokaisesta joukkueesta, ja loput 12 pelaajaa valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Nashvillen Juuso Pärssinen syötti kaksi maalia ja Mikael Granlund yhden. Carolinan avausmaalin syötti Teuvo Teräväinen.

Seattle kuritti Torontoa ja New York Rangers Montrealia

Seattle Kraken ja New York Rangers olivat vieraissa Kanadan puolella ja ottivat isännistään selvät voitot. Seattle kuritti Toronto Maple Leafsia maalein 5–1, kun taas New York kukisti Montreal Canadiensin 4–1.

Seattleen kesken kauden siirtynyt Eeli Tolvanen iski seuransa avausmaalin Torontoa vastaan. Maali oli Tolvasen toinen uuden kotiseuransa riveissä. Hän on ollut liigajäillä nyt kolmesti Seattlen kanssa.

2:19
Eeli Tolvanen virnistää Seattle Krakenissa saamastaan käskystä – kuuntele maalintekijän tuore haastattelu tästä.

New York Rangersin ja Montrealin kohtaamisessa verkkoa heilutti puolestaan Joel Armia, joka teki kotijoukkueen ainoan osuman. Päätöserän onnistuminen oli Armian kauden ensimmäinen maali.

Voitto oli Seattlelle jo kolmas peräjälkeen, kun taas Toronto on hävinnyt kaksi perättäistä ottelua. Montrealin tappioputki venähti jo seitsemänteen otteluun, kun New York otti kolmannen perättäisen voittonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja