Aleksander Barkov perustelee koronaratkaisuaan: "Kävi monta kertaa mielessä"

3:18
Katso videolta, kun Aleksander Barkov painaa NHL-ottelussa kaksi maalia.

Jääkiekon NHL-tähti Aleksander Barkov päätti jäädä Floridaan koronaviruspandemian ajaksi. Florida Panthersin suomalaiskapteeni kertoo kuitenkin monta kertaa puntaroineensa Suomeen lentämistä.

NHL jäi koronaviruksen myötä tauolle maaliskuun alkupuolella eikä pitkään tiedetty, jatkuisiko sesonki. Toukokuun lopussa viimein vahvistettiin, että kausi viedään loppuun myöhemmin pelattaville pudotuspeleillä.

Barkov päätyi tietynlaisessa löysässä hirressä jäämään Floridaan, jossa hän on elänyt korona-aikana.

– Kävi monta kertaa mielessä, että olisin tullut Suomeen, mutta täällä tuli aina vain ilmoituksia, että kohta jatketaan, kohta alkavat treenit ja päästään taas jäälle. Ei ollut hyvää hetkeä, että olisin tullut Suomeen ja päässyt olemaan kuukauden tai kaksi siellä, Barkov kertoi videoyhteyden välityksellä lähetetyssä Panthersin tiedotustilaisuudessa.

Tapparan kolmanneksi suurimmaksi osakkaaksi tuoreeltaan hypänneen Barkovin mukaan olisi ollut mukava päästä Suomeen näkemään sikäläisiä kavereita, mutta hän on sopeutunut tilanteeseen ja valmistautunut NHL-kauden jatkumiseen.

– Ei ollut yhtään hyvä ajatus lähteä Suomeen pariksi viikoksi, mutta pari kuukautta olisi ollut hyvä. Olisi pitänyt lähteä alussa, mutta ei saanut selville missään vaiheessa sellaista ajankohtaa, että olisi ollut hyvä vaihe lähteä.

Pelien jatkuminen lisännyt intoa

Barkov on pystynyt pahimpinakin korona-aikoina harjoittelemaan omalla pienellä kotisalillaan, ja hän on voinut urheilla myös ulkona. Floridan pelaajat ovat nyt myös palanneet pienryhmäharjoitteluun, minkä myötä Barkovkin on päässyt jäälle.

– Alkaa tuntua lähes normaalilta ja on kiva olla jäällä jälleen. Kaikki joukkuekaverit, joiden kanssa olen puhunut, ovat olleet innoissaan.

Barkov korostaa, että tieto kauden jatkumisesta on tuonut lisää draivia harjoitteluun.

– Treenaaminen ei ole ikinä turhaa, mutta kun kohta alkavat pelit, se tuo lisää motivaatiota.

Tavoite: Stanley Cup -mestaruus

NHL-seurojen varsinaiset harjoitusleirit käynnistyvät 10. heinäkuuta ja pelit ovat alkamassa tuonnempana. Itäisessä konferenssissa 11:ntenä ollut Florida kohtaa NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä karsintakierroksella konferenssiyhdeksikön New York Islandersin.

Vaikka Florida ei ole Barkovin vuosina toistaiseksi suurta menestystä saavuttanut, suomalaiskippari luottaa joukkoihinsa. Panthers alkoi hänen arvionsa mukaan pelata hyvin ennen koronataukoa, niin että pelaajat taistelivat toisilleen ja hoitivat ruutunsa.

– Haluamme jatkaa samoin ja rakentaa sen päälle.

– Odotan innolla pleijareiden alkua. Meillä on tosi hyvä mahdollisuus. Miksei olisi meidän aikamme päästä pitkälle ja osoittaa, että mekin olemme hyvä joukkue.

Tavoite kimmeltää ajatuksissa kirkkaana.

– Jätkät ovat sillä mielellä, että yritämme voittaa Stanley Cupin. Elän sitä varten ja elämme joukkueena sitä varten. Teemme sen eteen kaiken.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja