Aleksander Barkov kertoi kantansa NHL-kauden jatkosta – "Muuten olisin jo Suomessa"

Aleksander Barkov toivoo, että NHL-kausi saadaan vietyä loppuun –"Olisi ihan kiva" 4:27
Videolla Aleksander Barkovin haastattelu C Moren Urheilusuorasta.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov on pitänyt hyvin kunnostaan huolta koronakaranteenin aikana. Barkov toivoo, ettei kova työ valu hukkaan ja kausi saadaan vietyä loppuun.

NHL on ollut tauolla koronaviruksen vuoksi jo puolitoista kuukautta. Joukkueiden pelaajat joutuvat kuitenkin vielä pitämään itseään kunnossa kauden jatkumisen varalta. Vaikka useat pelaajat ovat matkustaneet kotimaihinsa, on Barkov harjoitellut ja viettänyt aikaansa Floridan auringon alla.

– Yritän treenata pari kertaa päivässä. Siinä menee eniten energiaa, ettei tarvitse keksiä enempää tekemistä. Sitten myös pleikkaria tulee pelattua aika paljon. Kun on hyvät kelit, niin voi olla ulkonakin, Barkov kuvailee ajanviettoaan Urheilusuorassa.

Barkovin kotiolosuhteet harjoittelulle ovat otolliset. Hän on harjoitellut omalla pienellä kotisalillaan, minkä lisäksi hän on voinut myös urheilla ulkona. Barkov tiedostaa kuitenkin, ettei kaikilla ole yhtäläisiä harjoitusmahdollisuuksia. Tästä syystä pelaajien on päästävä harjoittelemaan yhdessä ennen kauden mahdollista jatkumista.

– Ei ihan kaikilla ole tämmöisiä oloja. Kyllä sitä tarvitsee muutaman viikon treenata yhdessä joukkueena, että saa kauden käyntiin, eikä tule vammoja, Barkov summaa.

NHL tekee tällä hetkellä kovasti töitä kehittääkseen suunnitelman kauden jatkamiseksi. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan joukkueet pelaisivat kauden loppuun eristäytyneenä tietyillä paikkakunnilla. Suunnitelmat jakavat mielipiteitä myös NHL-pelaajien kesken.

– Vähän jakaantuneet. Jotkut haluavat pelata saman tien, mutta jotkut tietävät, kuinka vakava tämä tilanne on. Kukaan ei tiedä, millainen toinen aalto voisi olla, jos sellainen tulee. Tietysti urheilu on aika iso juttu täällä Amerikassa. Kaiken ne yrittävät tehdä, että aloittaisimme pelaamaan tyhjille katsomoille, jossain yhdessä suljetussa paikassa, jossa olisimme kolme kuukautta, Barkov kertoo.

Barkov itse toivoo, että kausi jatkuisi normaalisti. Muuten liki kahden kuukauden kova työ valuisi hukkaan.

– Olisi ihan kiva, kun tässä on pari kuukautta odotettu. Olen koittanut pysyä kunnossa, joten olisi ihan kiva, ettei olisi ihan turhaan. Muuten olisin varmaan jo Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat