Ålands radio: Esitutkinta Venäjän konsulaattiin heitetystä kaljapullosta keskeytetty

Venäjän ulkoministeriön edustaja väitti keväällä, että konsulaatin alueelle heitettiin "räjähtävä äänilaite". Poliisi on kiistänyt tämän.

Ahvenanmaan poliisi on keskeyttänyt esitutkinnan Venäjän konsulaattiin kohdistuneesta epäillystä vahingonteosta. Asiasta kertoo Ålands radio.

Poliisi kertoi keväällä, että Venäjän Ahvenanmaan-konsulaattiin heitettiin vappuaattona kaljapullo ja konsulaatin postilaatikkoa vahingoitettiin. Poliisin mukaan konsulaatin ikkuna rikkoutui.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova puolestaan kertoi, että konsulaatin alueelle heitettiin "räjähtävä äänilaite". Poliisi kiisti tämän tuoreeltaan.

Ahvenanmaan poliisimestari Johan Pawli kertoi toukokuussa STT:lle, että tapahtumien aikaan konsulaatissa oli konsuli puolisoineen.

Tutkinnanjohtaja Christoffer Ahlfors kertoo Ålands radiolle, ettei poliisi ole kyennyt tunnistamaan epäiltyjä ja on siksi keskeyttänyt toistaiseksi tutkinnan. Alueen valvontakameran laatu ei Ahlforsin Ålands radiolle kertoman mukaan ollut niin tarkka, että siitä olisi kyetty tunnistamaan epäiltyjä tekijöitä. Poliisi otti paikalta talteen DNA:ta ja sormenjälkiä, mutta niitä ei ole kyetty tunnistamaan, Ahlfors kertoo.

Poliisi kertoo jatkavansa esitutkintaa, jos uutta tietoa ilmenee. STT ei toistaiseksi ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat