Alaikäinen poika kaahasi raivokkaasti poliisia pakoon viritetyllä mopolla – kamera tallensi ulosajon

Alaikäinen kaahasi poliisia pakoon viritetyllä mopolla 2:10
Katso videolta, miten poika lopulta menettää ajoneuvonsa hallinnan ja ajaa tieltä.

Viritetyllä mopolla kaahaillut 17-vuotias ajoi ulos tieltä paetessaan poliisia Sastamalassa viime toukokuussa. Välikohtaus tallentui videolle.

Pojan menopeli oli viritetty niin, että se kulki huomattavasti sallittua nopeammin. Pyörässä ei olut lainkaan rekisterikilpeä, ajovaloja tai takaheijastinta. Virityksen johdosta se luokiteltiin moottoripyöräksi, jonka ajamiseen pojalla ei ollut oikeutta.

Viritetyllä mopolla melkein 90 kilmetriä tunnissa

Huomattuaan moottoripyöräpoliisin oli poika lähtenyt pakenemaan virkavaltaa poliisin ääni- ja valomerkeistä piittaamatta. Paon aikana hän ajoi 40 kilometrin nopeusrajoitusalueella ainakin 88 kilometriä tunnissa. Hän myös käytti vastaantulevaa kaistaa vaikka vastaan oli tulossa pakettiauto.

Lopulta poika menetti mutkassa kaksipyöräisen hallinnan, ajoi ulos tieltä ja kaatui.

Oikeus: Ajoi raivokkaasti

Poika tuomittiin nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 50 päiväsakon rangaistukseen. Pojan kohdalla se tarkoitti 300 euroa.

– [Pojalle] annetaan pysäytysyritysten tiimoilta useita mahdollisuuksia luopua toiminnastaan, mutta siitä huolimatta hän jatkaa raivokasta ajoaan. Nopeudenylitys on ollut huomattava, eikä muilla tienkäyttäjillä olisi käytännössä ollut mitään mahdollisuutta arvioida nopeutta oikein, käräjäoikeus perusteli tuomiota.

Oikeus huomioi pojan vaarantaneen konkreettisesti toimillaan yhden autokunnan ja potentiaalisesti myös useiden muiden tienkäyttäjien turvallisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat