Moottoripyöräpoliiseille aivan uusi työkalu – tämän katuraketin kanssa ei kannata lähteä kilpasille

Moottoripyöräpoliisi kuvasi uskomattoman takaa-ajon 23:51
Kämmenet hikoavat tätä katsoessa: Moottoripyöräpoliisi kuvasi hengästyttävän takaa-ajon Espoossa ja Helsingissä kesällä 2017.

Kawasakin uutuus on yksi maailman tehokkaimmista sarjatuotantopyöristä.

Moottoripyöräpoliisien ratsut on kaivettu talviteloilta. 

Vaikka moottoripyöräpoliisit ovatkin pääsääntöisesti erittäin kokeneita kaksipyöräisten käsittelijöitä, tarvitsevat konkaritkin treeniä joka kevät siirtyessään auton ratista moottoripyörän selkään. Moottoripyöräpoliisit suorittivatkin viime viikolla kahden päivän mittaisen ammattikurssin.

Poliisin kalusto on modernia myös moottoripyörien osalta, mutta tulevalla ajokaudella on mahdollista bongata virkavallan käytöstä ihan tuliteriä uutuuspyöriä.

Useissa poliisilaitoksissa on nimittäin otettu käyttöön huipputehokkaita Kawasaki Ninja H2 SX -moottoripyöriä. Kyseessä on yksi maailman tehokkaimmista sarjavalmisteisista moottoripyöristä, ja sen huippunopeus on peräti 300 kilometriä tunnissa.

Poliisin käytössä olevat H2 SX:t ovat teknisesti samanlaisia kuin kaupoista löytyvät prätkät. Kuutiosenttejä on tuhat, hevosvoimia parisataa.

– Mitään virityksiä poliisin pyöriin ei tehdä, pyörät ainoastaan varustellaan poliisin käyttöön sopiviksi. Pyöriin tulevat poliisivarustelut riippuvat siitä, millaisia varusteita poliisilaitokset niihin haluavat, komisario Hannu Kontola kertoo MTV Uutisille.

Länsi-Uudenmaan poliisin käytössä oleva H2 SX tilattiin niin sanotulla täydellisellä poliisivarustuksella.

− Siitä löytyy rekisterikilpien lukulaite, erottelevat tutkat molempiin suuntiin ja keskinopeusmittari. Kiinteässä ajoneuvotietokoneessa on poliisin rekisterit ja järjestelmät, Kontola kertoo tiedotteessa.

"Erinomaisia välineitä paikkoihin, mihin autoilla ei pääse"

Moottoripyöräpoliisien toimenkuvaan kuuluu pääasiallisesti liikenteen ja erityisesti kaksipyöräisten valvonta, mutta heitä hyödynnetään myös hälytystehtävillä, valtiovierailuiden turvaamisessa sekä ennaltaestävässä toiminnassa.

Katujen lisäksi moottoripyöräpoliiseihin voi törmätä myös maastossa. He nimittäin hoitavat myös erävalvontaa ja liikkuvat esimerkiksi Nuuksion alueella kesän aikana. 

− Moottoripyörät ovat erinomaisia välineitä paikkoihin, mihin autoilla ei pääse. Esimerkiksi kadonneiden etsinnässä moottoripyörät ovat tehokkaita välineitä, Kontola taustoittaa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisi

Lue myös:

    Uusimmat