Älä turvaudu tähän keinoon, jos haluat jättää kumppanisi: "Laita ison pojan housut jalkaan"

Hiipuuko rakkaus? Asiantuntija listaa parisuhteen hälytysmerkit 1:18
KATSO MYÖS: Nämä merkit kertovat rakkautenne olevan hiipumassa! Haastattelussa pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

Brittiterapeutti paheksuu erotapaa, jonka hän on huomannut olevan suorastaan trendi.

Brittiterapeutti Jodie Slee kertoo SWNS-medialle uudesta suhdetrendistä nimeltä "delicate dumping". Vapaasti suomeksi käännettynä termissä voisi kuvailla olevan kyse hienovaraisesta jättämisestä. Sleen näkemyksistä kertoo myös Fox News.

Näin tunnistat ilmiön

Hienovaraiseen jättämiseen kuuluu Sleen mukaan se, että otetaan askel taaksepäin suhteesta ilman, että käydään erokeskustelua. Tähän kuuluu se, että ghostataan ja vastataan kumppanin viesteihin aiempaa hitaammin, kenties jopa ignoorataan toinen täysin. Jättäjä ottaa etäisyyttä kumppaniinsa ilman, että suoraan kertoo tunteistaan.

Hienovaraisesta jättämisestä kertoo sekin, jos kumppanisi ei enää näe vaivaa tavatakseen sinua, osoittaa kiintymyksen puutetta eikä puhu tulevaisuuden suunnitelmistanne.

Slee ei uutta trenditapaa hyväksy, vaan sanoo sen olevan väärin ja julmaa. Jos sinusta tuntuu, että suhteenne on tullut tiensä päähän, on reilua kertoa asiasta toiselle suoraan. 

Terapeutin mukaan lapsellinen toimintatapa

Jättäjän näkökulmasta tämä toimintapa voi tuntua helpommalta, mutta Slee muistuttaa sen olevan epäystävällistä.

– Jos haluat jättää toisen, laita ison pojan housut jalkaan äläkä ole pelkuri, hän sanoo.

Sleen mukaan tähän kuuluu tunnetasolla erkaantuminen niin, että kumppani alkaa tuntea tarvetta jättää sinut eikä toisin päin. 

Terapeutin mukaan tätä tapaa käyttävät eniten narsistit. Hän kertoo delicate dumping -trendiin sortuvan olevan emotionaalisesti epäkypsä. Joillain ihmisillä ei ole emotionaalista kykyä kohdata vaikeaa erotilannetta.

Slee uskoo, että sosiaalinen media on tehnyt eroamisesta helpompaa. Hän sanoo, että hienovaraisesta jättämisestä voi kertoa sekin, että ihminen katselee muiden somesisältöjä samalla, kun viittaa kintaalla oman kumppanin viesteille.

Jos epäilys heräsi, saatat olla oikeassa

Mikäli epäilykset hienovaraisesta jättämisestä heräävät, kannattaa Sleen mukaan kuunnella omaa intituitiota. Omiin tuntemuksiin on syytä luottaa.

Slee kehottaa, että kumppanille annettaisiin mahdollisuus puhua tilanteesta. Hän kannustaa avoimeen ja rehelliseen keskusteluun.

– Joskus voi tuntua paremmalta ottaa tilanne haltuun itse, hän lisää.

Katso myös video: Milloin olisi parempi erota? Parisuhdeasiantuntija kertoo.

Mistä tietää, että olisi parempi vain erota? Asiantuntija kertoo ohjenuoran 2:09
Haastattelussa pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat