Älä pelkää pahinta: Aiheutat itsellesi turhaa stressiä

Onko sinulla tapana valvoa iltakausia murehtien asioita, joihin et voi vaikuttaa? Vain sinä voit muokata ajatusmaailmaasi, joten nyt on aika lopettaa turha stressaaminen.

Monella on tapana stressata sellaisia asioita, joiden tapahtuminen on varsin epätodennäköistä. Toki jotain voi aina mennä pieleen, mutta turha murehtiminen ei asiaa paranna. Jos pelkäät aina pahinta, eväät itseltäsi pahimmillaan mahdollisuuden nauttia elämästä.

Hallitse stressiä Huffington Postin listaamin keinoin.

Muuta suhtautumistasi

Mitä jos stressiä vain pahentaakin sillä, että kokee sen niin kielteiseksi asiaksi? Alun perinhän stressillä on kuitenkin hyvä ja tärkeä tarkoitus: varoittaa ulkopuolisesta vaarasta ja saattaa valmiiksi toimimaan. Tämän muistaminen voi auttaa sinua suhtautumaan stressiin mutkattomammin. Pystyisitkö jopa ajattelemaan, että stressi on kumppani, joka muistuttaa sinua hidastamaan tahtia?

Hyväksy eriävät mielipiteet

Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät ymmärrä näkökantaasi tai ole kanssasi samaa mieltä. Jos kerta toisensa jälkeen odotat ihmisten olevan kanssasi samaa mieltä, et voi muuta kuin epäonnistua. Ei ole sinun tehtäväsi olla kaikkien kanssa samaa mieltä tai saada kaikkia sinun kannallesi. Mitä varmempi omista ajatuksistasi ja päätöksistäsi olet, sen helpompi sinun on hyväksyä eriävät mielipiteet.

Muut eivät osaa lukea ajatuksiasi

Petytkö kumppaniisi, kun hän ei tarjoa sinulle viiniä, vaikka kovasti vihjailit mieliteostasi? On virhe olettaa, että jos joku todella rakastaa sinua, hän myös tietää, mitä haluat, tai että muut edes pyrkisivät lukemaan ajatuksiasi. Tämä vain luo stressiä ja hankausta ihmissuhteisiin. Sinun tehtäväsi on ilmaista toiveesi ja halusi, sillä harva meistä tuntee osaavan ajatusten lukijan. Kerro siis kumppanillesi, mitä haluat ja tarvitset, ennen kuin painat pääsi pettyneenä alas.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja