"Älä huuda mulle", teinityttö pyysi ohikulkijalta ja joutui raivoisan potkimisen uhriksi – iskut aiheuttivat muistinmenetyksen ja aivovamman

Parikymppinen nainen pahoinpiteli teinitytölle aivovamman Helsingin Kontulassa. Tyttö ei muista pahoinpitelystä mitään ja pelkäsi siksi pitkään, ettei tunnistaisi itselleen entuudestaan tuntematonta pahoinpitelijää ehkä kadulla.

Tapahtuma sai alkunsa tammikuussa 2021, kun 15-vuotias teinityttö käveli samanikäisen ystävänsä kanssa Kontulan ostoskeskuksen läpi. Kaverukset olivat matkalla Itäkeskukseen.

Yhtäkkiä vieras nainen ryhtyi huutelemaan ilman mitään syytä heidän peräänsä.

– Älä huuda mulle, teinityttö vastasi naiselle.

Nainen provosoitui tästä ja hyökkäsi tytön kimppuun. Nainen tarttui tyttöä päästä ja ryhtyi kaivelemaan tämän taskuja. 

Toinen teinitytöistä ryhtyi soittamaan apua, eikä siksi osannut kertoa jokaista yksityiskohtaa tapahtumista oikeudessa. Uhri taas ei muistanut pahoinpitelystä yhtään mitään.

Ulkopuolinen puuttui väkivaltaan

Uhri päätyi pahoinpitelyssä maahan, jonka jälkeen nainen potki häntä ylävartalon ja pään alueelle useita kertoja. Nainen myös löi uhriaan kasvoihin.

Uhri yritti puolustautua huutamalla apua ja potkimalla pahoinpitelijänsä jalkoja. Uhrin ystävä kertoi oikeudessa, että tilanne päättyi lopulta siihen, että ulkopuolinen mies puuttui väkivaltaan ja veti naisen pois teinitytön kimpusta.

Tämän jälkeen pahoinpitelijä poistui paikalta. Ystävä yritti auttaa hakatun tytön ylös maasta ja kujettaa hänet vartijoiden luokse.

Ystävä kertoi oikeudelle, että hänen kaverinsa oli vaikea pysyä pystyssä ja hän kyseli, mitä tilanteessa oikein tapahtui.

Ehdollista vankeutta

Väkivalta aiheutti teinitytölle ruhjeita ja mustelmia kasvoihin sekä jalkoihin. Lisäksi lääkäri totesi tytöllä lievän muistinmenetyksen, joka aiheutui väkivallan aiheuttamasta lievästä aivovammasta.

Uhri kertoi oikeudessa pelänneensä pitkään, että törmäisi kadulla pahoinpitelijäänsä eikä tunnistaisi tätä muistiaukon takia. Tämä oli aiheuttanut hänelle ahdistusta ja unettomuutta.

Helsingin käräjäoikeus katsoi 22-vuotiaan naisen syylliseksi törkeään pahoinpitelyyn ja määräsi rangaistukseksi vuoden ja kolme kuukautta ehdollista vankeutta.

Oikeus määräsi naisen maksamaan uhrilleen 2700 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat