Humalaisen isän pahoinpitelemät 7- ja 9-vuotiaat pakenivat rappuun ja soittivat hätänumeroon – isän mukaan koko juttu oli huuhaata ja poliisit rasisteja

Sisarukset soittivat hätäkeskukseen, kun isä pahoinpiteli heitä. Isän mukaan kaikki oli keksittyä ja eräs henkilö oli vain opettanut lapsia soittamaan poliisit paikalle ilman mitään syytä.

Helsingissä asuvan perheen vanhemmilla oli riitaa. Juopunut isä oli rikkonut äidin tavaroita, huutanut ja käynyt sitten ilmeisesti käsiksi äitiin.

Äiti päätti lopettaa tilanteen poistumalla asunnosta. Isä raivostui tästä entisestään ja alkoi tivata lapsiltaan, missä näiden äiti oli.

Lapset olivat 3-, 7- ja 9-vuotiaita.

Pian hätäkeskus sai puhelun, jossa 9-vuotias lapsi kertoi isän lyövän äitiä ja lapsia. Lapsi kertoi myöhemmin poliisille napanneensa isän kännykän ja menneensä 7-vuotiaan siskonsa kanssa rappukäytävään.

Rapussa sisarukset olivat pohtineet, kumpi uskaltaisi soittaa poliisille. Lopulta he olivat soittaneet yhdessä hätänumeroon.

Isä väitti pötypuheiksi

Kun poliisit tulivat paikalle, partiolla oli jo tieto siitä, mitä lapset olivat kertoneet hätäkeskukselle perheväkivallasta. 

Isä oli lyönyt 7-vuotiasta avokämmenellä poskelle. 9-vuotiasta hän oli töninyt, lyönyt keittokauhalla käteen ja muovisella jalkineella korvalle.

Lisäksi 7-vuotias kertoi, että isä löi 3-vuotiasta kasvoihin niin, että tämä kaatui ja kumautti päänsä lattiaan.

Poliisit näkivät, että perheen kodin lattialla lojui keittokauha ja muovikenkä. Kun poliisi kysyi mieheltä tapahtumista, tämä raivostui, solvasi poliiseja rasisteiksi ja käyttäytyi aggressiivisesti.

Oikeudessa 45-vuotias mies kertoi myöhemmin, että juttu oli keksittyä. Miehen mukaan poliisit oli soitettu ennenkin perheen kotiin ja aina ilman syytä. 

Miehen mukaan joku henkilö oli opettanut hänen lapsiaan kertomaan tällaista viranomaisille. Oikeus arvioi, että mies viittasi tällä henkilöllä lasten äitiin.

Pariskunta erosi tapahtuman jälkeen.

Isälle tuomio

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen 7- ja 9-vuotiaiden lastensa pahoinpitelyistä. Lisäksi oikeus katsoi miehen syylliseksi haitantekoon virkamiehelle.

Oikeus hylkäsi syytteen pahoinpitelystä nuorimman lapsen osalta, sillä lasten kertomukset tapahtumista olivat hänen osaltaan ristiriitaisia. Kolmevuotias ei itse osannut kertoa tapahtumista mitään.

Oikeus tuomitsi miehen 30 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies joutuu maksamaan tapahtumahetkellä 9-vuotiaalle lapselleen 400 euroa ja 7-vuotiaalle 200 euroa kärsimyskorvauksia.

Rikokset tapahtuivat  joulukuussa 2018 Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat