Älä hutiloi! Näihin kotiaskareisiin kannattaa panostaa

Kaikki oikovat joskus, mitä tulee siivoamiseen. Mutta on joitain askareita, jotka kannattaa tehdä kunnolla.

Siivous on asia, johon moni muistaa panostaa vartin verran ennen vieraiden saapumista. On kuitenkin asioita, joita ei kannata tehdä puolihuolimattomasti.

Lue, mihin asioihin kannattaa siivouksessa erityisesti panostaa!

Puulattiat? Älä tyydy lakaisuun

Kenties lakaiset lattiat säännöllisesti ja pahimmat villakoirat pysyvätkin poissa tieltä etkä joudu kävelemään hiekanjyvien päällä. Lakaisu ei ole kuitenkaan tarpeeksi, sillä lattia saattaa tahmaantua. Ota siis seuraavan kerran suosiolla moppi käteen ja pese lattia huolellisesti. LUE MYÖS:  Puhdista lattiat oikein – pidennät niiden käyttöikää

Jääkaapin tyhjennys kuukausittain ei riitä

Hienoa, jos muistat aika ajoin heittää jääkaapista vanhentuneita ruokia pois. Se ei kuitenkaan riitä. Jääkaapin hyllylle valunut tomaattikeitto tai pilaantunut hedelmä jättävät jälkeensä bakteereja. Ota siis tavaksesi myös pyyhkiä jääkaapin hyllyt kunnolla heitettyäsi pilalle menneet ruoat ensin pois. LUE MYÖS:  Etikka ja sooda puhdistavat myös jääkaapin!

Matoille ei pelkkä imurointi riitä

Imuroimalla et saa matosta irti kaikkea pölyä ja likaa. Kannattaakin kantaa matot kerran kuukaudessa ulos ja tampata ne huolellisesti. Näin saat irti kaiken roskan, joka on niiden pohjassa sekä lian, joka on niin pikkuriikkistä, ettei imuristakaan ole hyötyä. Ja kun näet, paljonko likaa lähtee lentoon matostasi, ymmärrät, miksi tamppaus on ihan hyvä idea.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja