Älä heitä pois – käytä ruohosilppu hyväksesi

Älä tuskaile nurmikon leikkuujätteen kanssa, vaan käytä se puutarhasi hyväksi. Ruohosilppu on arvokasta lannoitetta suoraan luonnosta.

Jos kasvuolosuhteet ovat nurmikolle hyvät, joutuu puutarhuri leikkaamaan ruohon jopa pari kertaa viikossa.

Jos ruohonleikkurissasi ei ole bio-toimintoa, joka silppuaa leikkuujätteen nurmikon lannoitteeksi, ei ruohosilppua keräänny ylimääräiseen käyttöön.

Jos taas leikkurissasi on sivulle heittävä toiminto, haravoi silppu heti talteen. Helpointa ruohosilppu on saada talteen, jos ruohonleikkurissa on leikkuujätteen kerääjä.

Ruohosilppu on hyvää eloperäistä lannoitetta. Se sisältää paljon typpeä, joka on hyvää lannoitetta puutarhassa. Lisäksi ruohokate pitää kuivana kesänä kosteuden maassa ja suojaa kasveja kuivuudelta. Kate myös estää rikkakasvien kasvua. Lisäksi ruohokate vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja pitää mullan kuohkeana.

Ruohosilppu kannattaa käyttää heti tuoreeltaan. Usein leikatussa nurmikossa ruoho ei pääse siementämään, joten ruohosilppu käy hyvin kasvimaan katteeksi, marjapensaiden juurelle sekä hedelmäpuille.

Parasta ruohosilppukatetta saadaan tummasta ruohosilpusta, siinä on paljon ravinteita, jotka liukenevat kasvien käyttöön nopeasti.

Levitä ruohosilppua kasvien juurelle noin viiden sentin kerros. Kastele silppu heti levityksen jälkeen ja möyhennä sitä hiukan pintamultaan.


Lue myös:

    Uusimmat