Mainos

AKT:n Räty pakoilee mediaa - miksi puheenjohtaja vaikenee?

Auto- ja kuljetusalan AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei ole vastannut toimittajien lukuisiin yhteydenottoihin viikonlopun aikana.

Vaikeneminen tuntuu erikoiselta, sillä koko mylläkkä sai alkunsa Rädyn ilmoitettua viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomisesta.

Erottamisesta päätettiin liiton kokouksessa perjantaina. Räty ei ole kommentoinut erottamista mitenkään.

Tiedottamispuoli on jätetty AKT:n varapuheenjohtajalle Veijo Ruonalalle, joka on Iltalehden mukaan syyllistynyt Ahdetta tukeneen naisen tönäisemiseen ja satuttamiseen.

Rädyn ja Ahteen välinen kiista on ollut julkisuudessa syksystä 2011, jolloin Ahde kanteli asiasta työsuojeluviranomaisille. Ahde syyttää Rätyä kiusaamisesta, joka on poliisitutkinnassa.

Ahteen mukaan Räty ja hän eivät vuosiin ole puhuneet. Toimistolla monen muunkin kerrotaan pelkäävän johtajaa. Räty ei ole kommentoinut myöskään toimistonsa jäätävää tunnelmaa.

Nyt erotettu Ahde on kertonut nostavansa AKT:ta vastaan erillisen vahvistus- ja korvauskanteen. Hän pitää Rädyn menettelyä poikkeuksellisen törkeänä.

Irtisanominen repii välejä koko Auto- ja kuljetusalan liitossa. Esimerkiksi AKT:n hallituksen jäsen Jarkko Arpula katsoo, että Ahteen erottamispäätös oli valmisteltu ennakkoon pienessä piirissä.

Arpulan mukaan Ahde joutui törkeän ajojahdin kohteeksi.

Ja jälleen - Räty vaikenee syytösten edessä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja