Mainos

AKT puolustautuu: Ahteen irtisanominen ei johdu yksittäistapauksesta

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) varapuheenjohtajan Veijo Ruonalan mukaan viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomisessa oli kysymys luottamuspulasta hallituksen ja Ahteen välillä.

Hänen mukaansa irtisanominen ei perustu mihinkään yksinomaiseen ja yksittäiseen tapahtumaan. MTV3 Uutiset kertoi eilen, että potkujen taustalla olisi ollut vuoden 2010 tapahtumat, jolloin Ahde olisi haukkunut AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä "paskaksi".

– On hyvin valitettavaa, että hallitus joutui turvautumaan tällaiseen päätökseen, mutta muuta vaihtoehtoa ei enää ollut jäljellä, Ruonala kertoo.

Hänen mukaansa Hilkka Ahteen työsuhteen päättämisellä ei ole myöskään tekemistä meneillään olevan Aluehallintoviraston alulle saattaman poliisitutkinnan tai kiusaamisväitteiden kanssa.

Ruonalan mukaan päällikkötason tehtävässä Ahde ei voinut jatkuvasti kritisoida liittoa julkisuudessa.

– Tällaisessa päällikkötason tehtävässä toimivan ihmisen tulee käsittää, että hän ei voi työssään välittää julkisuuteen toistuvasti liittoon ja sen puheenjohtajaan kohdentuvaa hyökkäystä. Sellaisella toiminnalla on vahingoitettu vakavasti AKT:n ulkoista kuvaa, Ruonala kertoo.

Hän oli aloitteellinen Ahteen irtisanomisasiassa.

– Hallituksen ylimääräisessä kokouksessa esitin, että viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen työsuhteen jatkamiselle ei ole enää jäljellä mitään edellytyksiä, sillä luottamus hallituksen ja viestintäpäällikön välillä on loppu. Katsoin, ettei ollut enää kenenkään osapuolen kannalta järkevää että Hilkka Ahteen työsuhde jatkuu.

Ruonala täsmensi STT:lle, että viestintäpäällikön tehtävä AKT:ssa lakkautetaan ja Ahteelle maksetaan irtisanomisajan palkka ilman työvelvoitetta.

AKT:n hallitus päätti irtisanoa Hilkka Ahteen perjantain kokouksessaan äänin 11-9. Ahde aikoo nostaa AKT:ta vastaan erillisen vahvistus- ja korvauskanteen.

Katso Anna Zareffin juttu (Kymmenen uutiset 4.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.