Mainos

Luottamusmies: Ahde voittaa oikeusjutun - "AKT paljasti tyhmyytensä"

AKT:n toimitsijoiden luottamusmies Jukka Kauppinen on varma siitä, että irtisanottu Hilkka Ahde tulee voittamaan oikeustaistelun irtisanomisesta. Kauppinen pitää potkuja laittomina.

Viestintäpäällikkö Ahde potkittiin AKT:sta perjantaina hallituksen äänestyksen jälkeen. Potkuja perusteltiin täydellisellä luottamuspulalla. Ahde aikoo nostaa AKT:ta vastaan erillisen vahvistus- ja korvauskanteen.

– Tämä asia menee sitten jo farssin puolelle. Nyt tässä (tiedotteessa) vahvistetaan, että potkut olivat laittomat. Tässä oikein todistetaan, että kyllä me ollaan tyhmiä, Kauppinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa potkujen syyt olisi pitänyt irtisanomisasiassa yksilöidä, mutta niin ei Kauppisen mukaan tehty. AKT:n varapuheenjohtaja Veijo Ruonala lähetti tänään medioille tiedotteen, jossa hän kertoi, ettei potkujen syynä ollut mikään yksittäinen tapaus. Hän perusteli potkuja luottamuspulalla ja sillä, että Ahde ei voinut jatkuvasti kritisoida liittoa julkisuudessa.

- Pitäisi pystyä yksilöimään potkujen syyt, mutta sitä ei ole tehty. En tiedä, että yritetäänkö tässä tappaa ihmiset nauruun vai itkuun, Kauppinen kummastelee.

Myös pääministeri Jyrki Katainen on ottanut asiaan kantaa. Hänen mukaansa AKT:n olisi ollut "korrektia pidättäytyä" irtisanomisesta tässä vaiheessa, kun riita-asia on poliisitutkinnassa. Katainen kertoi asiasta pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.