Mainos

Hallituksen jäsen: Ahde joutui törkeän ajojahdin kohteeksi

Auto- ja kuljetusalan AKT:n hallituksen jäsen Jarkko Arpula katsoo, että eilinen päätös erottaa viestintäpäällikkö Hilkka Ahde oli valmisteltu ennakkoon pienessä piirissä. Arpulan mukaan Ahde joutui törkeän ajojahdin kohteeksi.

Liiton puheenjohtaja Timo Räty oli kutsunut kokouksen koolle, mutta sen syytä ei kerrottu edes kaikille hallituksen jäsenille. Arpulan mukaan vain Rädyn luottomiehet hallituksesta tiesivät asiasta.

– Kokous oli jo etukäteen pelattu. Kokouksen aiheesta oli ilmoitettu noin kymmenelle henkilölle etukäteen ja lopuille vain näyteltiin. Minä en tiennyt sanallakaan, mistä oli kyse, vaikka olen hallituksen jäsen, Arpula kertoo MTV3 Uutisille.

Hän kuvailee eilistä, noin kuusituntiseksi venynyttä kokousta "varsinaiseksi teatteriesitykseksi".

– Päätös kertoo siitä, millainen teatteriesitys kokouksessa käytiin. Se oli teatteriesitys, jonka näyttelijöistä yksikään ei ole käynyt teatterikorkeakoulua. Eli se ei ollut hyvää teatteria, vaan tahatonta komediaa, Arpula puhisee.

Kuka lähtee seuraavaksi?

Arpula myöntää, että AKT:n hallituksen rivit ovat hajoilleet jo pitkään. Eilisessä kokouksessa hallitus päätti irtisanoa Hilkka Ahteen äänin 11-9.

Lisäksi hallitus kutsui ulkopuolisen henkilön selvittämään AKT:ssa ilmenneitä ongelmia toimintatavoissa ja toimintaorganisaatiossa. Selvitysmieheksi valittiin järjestön eläkkeellä oleva liittosihteeri Matti Vehkaoja. Arpulan mukaan valinta oli vain pelkkää teatteria.

– Hän (Vehkaoja) on Timon entisiä kavereita menneiltä vuosilta, että kaiken kaikkiaan aika surkea esitys koko kokous oli. Kaikkihan sen tietää, ettei selvitysmies ole puolueeton. Timo sai nyt oman selvitysmiehensä, että saa nähdä, kuka liitosta seuraavaksi lähtee.

"Oma jäsenyys pohdinnassa"

Arpula ei voi käsittää sitä, kuinka hänen mukaansa liitossa irtisanotaan ihmisiä laittomasti. Myös oma liiton jäsenyys on harkinnassa.

– Nyt meidän omassa ammattiliitossa tehdään ratkaisuja, jotka ovat päinvastaisia siihen, minkä puolesta me työpaikoilla taistelemme. On väkisinkin pohdittava omaa jäsenyyttä. Ei pidä kuitenkaan tehdä liian hätäisiä johtopäätöksiä.

Ahde kertoi tänään asianajajansa välityksellä nostavansa AKT:ta vastaan erillisen vahvistus- ja korvauskanteen.

Hilkka Ahde pitää AKT:n ja toimitusjohtaja Timo Rädyn menettelyä poikkeuksellisen törkeänä ja tökerönä. Ahteen mukaan mitään perusteita työsuhteen päättämiseen ei ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.