Mainos

AKT:n hallituksen perustelu potkuille: Ahde haukkui Rätyä

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n viestintäpäällikön Hilkka Ahteen irtisanomisen taustalla ovat vuoden 2010 edustajakokouksen tapahtumat. Asian paljastaa MTV3 Uutisille AKT:n hallituksen jäsen Jarkko Arpula.

AKT perusteli irtisanomista eilisessä lyhyessä tiedotteessaan "täydellisellä luottamuspulalla". Arpulan mukaan Ahteen potkujen taustalla on kuitenkin se, että Ahde on ollut kiusaamisasiasta julkisuudessa esillä. Taustalla ovat myös Ahteen sanomiset AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä kohtaan.

– Vuoden 2010 edustajakokouksessa oli esiintymässä Virve Rosti. Hän oli sitten keikan jälkeen taksijonossa sanonut jollekin ihmisille, että Hilkka olisi haukkunut Timoa paskaksi. On näköjään hieman venynyt harkinta-aika venynyt tässä irtisanomisprosessissa, Arpula hämmästelee.

MTV3 Uutisten haastattelema Virve Rosti kiistää kuitenkin muistavansa taksitolppaepisodia.

– Hilkka on kyllä hyvä ystäväni ja olin esiintymässä edustajapäivillä. En kuitenkaan muista väitettyä taksitolppaepisodia.

Ahde nostaa kanteen

Ahde irtisanottiin hallituksen äänin 11-9. Arpula itse ei nähnyt perusteita Hilkka Ahteen erottamiselle, vaan äänesti hänen jatkon puolesta. Eriävän mielipiteen asiassa jättivät Arpulan lisäksi liittosihteeri Arto Sorvali, hallituksen jäsen Asko Mäki-Rahkola sekä viisi muuta hallituksen jäsentä.

AKT:n hallituksessa on 20 jäsentä.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut Timo Rätyä ja Hilkka Ahdetta kommentoimaan asiaa. Ahde kertoi tänään asianajajansa välityksellä nostavansa AKT:ta vastaan erillisen vahvistus- ja korvauskanteen.

Hilkka Ahde pitää AKT:n ja toimitusjohtaja Timo Rädyn menettelyä poikkeuksellisen törkeänä ja tökerönä. Ahteen mukaan mitään perusteita työsuhteen päättämiseen ei ole.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja