Ajatko Mersulla? Merkkihuolto TM:lle: Älä tankkaa tätä bensiiniä!

1:09

Mercedes-Benzin huollosta todettiin Tekniikan Maailmalle, että merkin autoilla ajavien kannattaa toistaiseksi välttää Nesteen uuden 95-oktaanisen bensiinin tankkaamista.

Pääkuvan video

Näin polttoainetta testataan Nesteen laboratoriossa

Uutisoimme pari viikkoa sitten Nesteen uuden Futura 95 E10 -bensiinin mahdollisista ongelmista Mercedes-Benzeissä. Tuolloin useiden autojen kerrottiin joutuneen korjaamolle sen jälkeen, kun niihin oli tankattu uutta bensiinilaatua.

Tekniikan Maailman tietojen mukaan vikaantuneita Mersuja olisi jo ainakin sata. Uusimmat ovat tämän vuoden mallia, vanhin vuodelta 2012.

Merkkihuollosta todettiin Tekniikan Maailmalle, ettei bensiinikäyttöisiin Mersuihin kannata toistaiseksi tankata Nesteeltä kuin 98-oktaanista bensiiniä. Alempioktaanisen bensiinin tankkaaminen voi sotkea Mersujen polttoaineensyöttöä ja saada moottorin häiriövalon syttymään.

Neste on ilmoittanut, ettei sen tutkimista polttoainenäytteistä ole löytynyt mitään vikaa. Merkkihuollon mukaan vikaantuneet autot "korjataan" tyhjentämällä ja puhdistamalla polttoainejärjestelmä sekä tankkaamalla autoon toista bensiinilaatua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja