Äiti julkaisi tanssivideon lapsensa sairaalasängyn viereltä – sai tyrmistyneen vastaanoton: "Mitä minä juuri katsoin?"

Whitneyn sairaalassa kuvaama tanssivideo sai niin tyrmistyneen vastaanoton, että hän päätyi poistamaan sen.

Whitney Leavitt halusi jakaa tietoa poikavauvansa terveydestä, mutta saikin nettikansan vihat päälleen. Whitney päätyi poistamaan somevideonsa saatuaan rajuja vihakommentteja, kertoo Buzzfeed.

Videolla Whitney tanssi Liam-poikansa vierellä sairaalassa. Videolla kerrottiin, että Liamilla on pienille lapsille yleinen hengitysteiden RSV-infektio, jonka vuoksi osa lapsista tarvitsee lisähappea.

RSV on lyhenne sanoista respiratory syncytial virus, kertoo THL. Aikuisille ja vanhemmille lapsille se aiheuttaa nuhaa, kurkkukipua ja mahdollisesti lämpöilyä, mutta pienille lapsille ja vanhuksille se voi aiheuttaa myös vakavan alempien hengitysteiden tulehduksen, keuhkokuumeen tai ilmatiehyiden tulehduksen.

Somekansa piti tanssivideota sopimattomana: "Mitä hittoa..."

Video sai tyrmistyneen vastaanoton: moni piti sopimattomana sitä, että 28-vuotias Whitney tanssii sairaalassa sairaan vauvansa vierellä. Aihe nousi myös otsikoihin, ja somessa video alkoi elää omaa elämäänsä keräten miljoonia näyttökertoja. Voit katsoa videon esimerkiksi Twitteristä.

– Mitä hittoa minä juuri katsoin? Twitterissä ihmetellään.

– Tämä on ällöttävää, toinen kommentoija toteaa.

– Siis TikTok-tanssiiko hän samalla, kun hänen lapsensa ei saa henkeä? kolmas kyselee.

Puolustajiakin videolle löytyi.

– Mitä hänen sitten pitäisi tehdä? Harmitella koko päivä? Ei ole kyse siitä, ettei hän hankkisi lapselle hoitoa samalla, kun tanssii, hän on sairaalassa lapsen kanssa, yksi kommentoija huomauttaa.

– Mikä tahansa, mikä tuo iloa koettelemusten aikana, tekee myös meistä kauheita ihmisiä. Hän voisi olla äiti, joka jättää lapsen yksin tuonne, tai on huumeissa tai baarissa [ja sanoo] "soittakaa, kun vauva voi tulla kotiin". Mutta ei, hän on paikalla. Mikä hitto ihmisiä vaivaa, koittakaa itse mennä sairaalan lastenosastolle, toinen suomii.

Tempaus ei ole ensimmäinen laatuaan; aiemmin Chris päätti tanssia keskosena syntyneen lapsensa vierellä joka päivä, kunnes lapsi pääsee kotiin sairaalasta. Projekti sai innostuneen vastaanoton. Juttu jatkuu videon alla.

Hetken mielijohteesta syntynyt isän tanssitempaus nousi viraaliksi hitiksi:"Heräsin seuraavana aamuna siihen, että videota oli katseltu puoli miljoonaa kertaa" 1:52

"Ihmiset käskivät minun päättää elämäni"

Whitney sai tietää videonsa leviämisestä seuraavana päivänä. Whitneyn mies soitti kertoakseen videon viraalistatuksesta ja totesi, että se pitäisi kenties poistaa.

– Sanoisin, että virheeni oli se, etten antanut tarpeeksi kontekstia tilanteesta, Whitney kuvailee.

– Tilanne oli todella paha. Ihmiset käskivät minun päättää elämäni, perheeni kuolemaa toivottiin.

Julkaisi itkuisen videovastineen

Hän julkaisi myös videovastineen, jolla kertoi, että yritti pysytellä positiivisena ja teki siksi videon.

– Mielestäni on tärkeää olla olettamatta, mitä joku toinen käy läpi. Poistin videon, koska näen, miten joku voisi saada väärän käsityksen, itkuinen nainen kuvaili. 

Liam oli ollut kaksi päivää sairaalassa, ja Whitney oli ennen videon kuvaamista saanut hyviä uutisia Liamin tilasta.

– Ihmiset kysyivät, miten hän voi, ja halusin jakaa päivityksen. Ne olivat ensimmäiset hyvät uutiset, jotka saimme, hän kuvasi kolmannella videollaan.

Whitney huomauttaa, ettei hänen jatkovideonsa ole anteeksipyyntö eikä hän pyydä anteeksi toimintaansa.

– En kertaakaan pyytänyt videollani anteeksi, koska en ole pahoillani. Yksityisviestit ja kommentit, jotka sain, ovat paljon pahempia [kuin videoni].

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Päätti poistaa videon 

Whitney päätyi poistamaan videon, vaikka se olikin jo levinnyt nettiin.

– Koin, että olin menettänyt kontrollin kokonaan voidakseni selventää syytä sille, miksi tein videon ja mikä minua motivoi. Koen, että ihmiset irrottivat videon asiayhteydestään, Whitney kuvailee.

Liam voi hyvin

Whitney teki videon, koska moni oli kysellyt Liamin tilasta. Whitney kilpatanssi vuosia ennen kuin tuli raskaaksi, ja hän tanssii kaikista somevideoissaan.

– Tanssiminen ja tekstitykset, joissa vastaan kommentteihin, on linjassa sen sisällön kanssa, jota olen aina tehnyt.

Liam voi nyt hyvin eikä enää tarvitse lisähappea.

– Hän on mahtava, hän on terve. Hän nukkuu kamalan huonosti, mutta muuten hänellä menee hyvin, Whitney kertoo.

"En halua ihmisten luulevan, etten oppinut tästä mitään"

Päädyttyään otsikoihin Whitney on alkanut miettiä somesisältöjään enemmän.

– En halua ihmisten luulevan, etten oppinut tästä mitään, koska todellakin opin.

Katso myös: Tässä salaisessa agentissa ei ole enää mitään salaista! Presidentin turvamiehestä tuli somesensaatio ulkonäön vuoksi:

Presidentin turvamiehestä tuli somesensaatio 1:43


Lue myös:

    Uusimmat