9 kuukauden ikäinen vauva kuuli ensimmäistä kertaa vanhempiensa äänet – katso sydämet sulattava video!

Syvän kuulonaleneman kanssa syntynyt poikavauva kuuli yhdeksän kuukauden ikäisenä ensimmäistä kertaa omien vanhempiensa äänet.

Kuuleminen on suurimmalle osalle ihmisistä täysin itsestäänselvyys, jota ei aina osata kunnolla arvostaa.

Yhdysvaltalaisella Everett Colleylla todettiin tämän syntyessä syvä kuulonalenema ja poika joutui opettelemaan viittomakieltä kommunikoidakseen vanhempiensa Ashleyn ja Zacharyn kanssa, kertoo Metro-julkaisu.

Joulukuun alussa pikkuiselle asennettiin sisäkorvaistute leikkauksessa ja kahden viikon päästä istutteeseen liitettiin ulkoinen osa, jonka ansiosta Everett pystyi ensimmäistä kertaa elämässään kuulemaan.

20. joulukuuta kuvatussa videossa hymyilevä Everett painautuu äitiään vasten. Poika näyttää silminnähden onnelliselta kuullessaan vanhempiensa äänet ensimmäistä kertaa.

"Kaikki muu on hämärää"

Hieman sen jälkeen kun Everett oli syntynyt helmikuussa, vastasyntyneiden kuulotestissä huomattiin jotain häikkää.

Äiti Ashley ei ollut tästä kuitenkaan kovin huolissaan, sillä Everettin kolme isoveljeä eivät olleet myöskään läpäisseet ensimmäistä kuulotestiään.

Lääkärit ajattelivat alkuun, että lapsen korvaan olisi kerääntynyt nestettä, mutta kun Ashley palasi kuukauden jälkeen uuteen tarkastukseen Everettin kanssa, selvisi, että kyseessä oli jotain vakavampaa.

Lääkäri kertoi, että Everettillä oli syvä kuulonalenema.

– Se on kaikki mitä muistan ja kaikki muu on hämärän peitossa, tuntui ikään kuin olisin katsonut hänen [lääkärin] lävitseen, 29-vuotias Ashley kuvailee.

Ashleyn mukaan kuulonalenema ei kulje suvussa eikä hän alkuun pystynyt ajattelemaan kuin kaikkia kuurouteen liittyviä negatiivisia asioita.

Musiikkia rakastava poikavauva

Onneksi vanhemmille pian kerrottiin, että Everett soveltuisi sisäkorvaistuteleikkaukseen, jossa pieni sähköinen laite asetetaan korvan taakse ihon alle ja liitetään sitten ulkoiseen mikrofoniin.

Istutteesta lähtee johtoja sisäkorvaan ja se muuttaa mikrofonin poimimia ääniä sähköimpulsseiksi, jotka lähetetään aivoihin.

Kuudes joulukuuta Everett läpikävi leikkauksen ja kahden viikon päästä poika pystyi kuulemaan vanhempansa ensimmäistä kertaa.

Nykyisin Everett kuulemma rakastaa kuunnella musiikkia sekä perheensä ääniä.

Äiti Ashleyn mukaan kokemus oli ehdottomasti herätys koko perheelle.

– Sen sijaan, että ajattelisimme kuulonaleneman olevan huono asia, ajattelemme sen olevan siunaus. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat