Mainos

Äiti ei salli lasten yökyläilyä karmivan kokemuksensa vuoksi: "Vanhempani eivät tienneet"

Elizabeth joutui kokemaan ahdistavia asioita yökyläillessään lapsena silloisen kaverinsa luona. Nyt hän ei anna lastensa mennä yökylään. 

Elizabeth Broadbent ei anna lastensa käydä yökylässä. Broadbent itse joutui kokemaan ahdistavia asioita yökyläillessään lapsena silloisen kaverinsa luona.

– Se tapahtui ensimmäisen kerran tyttökaverini luona. Olin 7-vuotias, saman ikäinen kuin vanhin poikani nyt. Kaverini sanoi serkkunsa opettaneen hänelle, miten tehdään jotain, mistä tulee hyvä olo. Sitten hän ahdisteli minua seksuaalisesti, Broadbent kuvaa.

Kaverin toiminta jatkui myös myöhemmin useita kertoja. Broadbent tunsi, että toiminnassa on jotakin väärää; hän tunsi olonsa ahdistuneeksi, likaiseksi ja syylliseksi sekä pelkäsi tulevansa raskaaksi, koska kukaan ei ollut selittänyt hänelle, miten raskaaksi tullaan.

– Lopulta keräsin rohkeutta hankkiutua hänestä eroon. Teeskentelin aina olevani kiireinen, kun hän kutsui minua kylään. Äitimme lakkasivat ohjaamasta samaa partioryhmää. En kertonut tapahtuneesta kellekään ennen kuin olin collegessa, Broadbent kuvaa Scarymommy.comissa.

– Tämän takia en anna lasteni mennä yökylään. Valtavirtaa edustava Amerikka ei tajua tätä, mutta kyllä, toinen lapsi voi ahdistella lastasi seksuaalisesti. Yhdysvaltain oikeusministeriö raportoi, että yhtä neljästä naisesta ja yhtä kuudesta miehestä ahdisteltiin seksuaalisesti ennen 18 vuoden ikää.

"Olen pahoillani, mutta lapseni eivät tule yöpymään luonanne"

Darkness to Light -järjestön mukaan 40 prosenttia ahdistelluista lapsista kokee ahdistelua vanhemman tai voimakkaamman lapsen taholta. Haavoittuvaisimmillaan lapsi on 7–13-vuotiaana.

– Kun kyse on lapsistani, en pidä näistä todennäköisyyksistä. En huolehdi vain seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Huolehdin myös altistumisesta seksuaaliselle materiaalille. Pelkään, että nuoret lapseni altistuvat pornolle, ja tänä digitaalisena aikana pelkoni ei todellakaan ole perusteeton.

Vaikka perheen kotona tietokoneessa on lapsilukko, yökyläilykaverin kodissa tilanne voi olla toinen.

– Valitettavasti en tiedä, keihin lapsiin tai vanhempiin luotan. Joten toistaiseksi olemme kieltäneet yökyläilyt. Kun kysymys tulee esiin, vastustamme – lapsemme nukkuvat samassa talossa kanssamme. Kun he kasvavat, en tiedä, voimmeko pitää kiellon voimassa. Kun se aika tulee, tulemme todellakin varmistamaan, että lapsia valvotaan asianmukaisesti.

Broadbent kertoo, että aikoo myös keskustella peloistaan mahdollisten tulevien yökyläilykaverien vanhempien kanssa, koska on parempi olla suora kuin antaa jotakin tapahtua lapsille.

– Olen pahoillani, mutta lapseni eivät tule yöpymään luonanne, koska ei sitä koskaan tiedä. Minun vanhempani eivät tienneet.


***

12:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.