Mainos

20 asiaa, jotka vain tiukkojen vanhempien lapset ymmärtävät

Kasvatuksemme näkyy jokaisen elämässä aikuisenakin. Jos olet saanut tiukan kasvatuksen, tunnistat ainakin nämä 20 asiaa.

Tiukan kasvatuksen ansiosta tietyt tilanteet saavat sinut varpailleen. Kehtaanko laittaa näin avonaista mekkoa juhliin? Mitähän äiti tästä sanoisi?

Bright Side kokosi 20 harvinaisen tuttua seikkaa, jotka ankaran kasvatuksen kokeneet tuntevat.

 1. Sinun piti aina lähteä ensimmäisenä kavereistasi kotiin.
 2. Jos halusit pyytää lupaa yökyläilyyn, sinun piti ensin valmistautua luvan pyytämiseen henkisesti.
 3. Kaverisi saattoivat suunnitella myöhäisillan tekemistä samana päivänä, mutta sinä tiesit, että vanhempasi kieltäisivät sinua menemästä. Vanhemmillasi meni nimittäin kirjaimellisesti 2–3 arkipäivää käsitellä asiaa.
 4. Harjoittelit myös luvan pyytämistä peilin edessä. Harjoittelit myös valmiiksi vastauksia mahdollisiin jatkokysymyksiin.
 5. Ja ennen kuin saatoit edes harkita kysyväsi vanhemmiltasi lupaa, sinun piti olla varma, että he ovat hyvällä tuulella.
 6. Toisinaan keräsit sympatiapisteitä aloittaessasi sanoin: ”Äh, ei mitään sittenkään. Sanotte kuitenkin ei”.
 7. Sinä pyysit lupaa mennä kaverille vain kerran, sillä vastaus oli pitävä. Ihmettelit kavereitasi, jotka vakuuttivat vanhempien suostuvan, kun heiltä kysyy samaa asiaa tarpeeksi usein.
 8. Jos halusit mennä viikonloppuna ulos, sinun piti valita perjantai tai lauantai. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisit ollut ulkona kumpanakin iltana.
 9. Tiedät, minkä paniikin aiheuttaa ystävä, joka jatkuvasti muuttaa suunnitelmianne. Sillä se tarkoitti, että vanhemmille piti aina selittää uudestaan, minne on menossa ja mihin aikaan.
 10. Valehtelit jatkuvasti kaikesta... ja valehtelet edelleen.
 11. Kiroilit ensimmäisen kerran muutettuasi omaan asuntoon.
 12. Et koskaan käynyt vanhempiesi kanssa ”sitä keskustelua”. Vanhempasi todennäköisesti vain jättivät jonkin aiheen mukaisen oppaan sänkysi reunalle, kun et huomannut.
 13. Perheen yhteisellä päivällishetkellä keskusteltiin koulunkäynnistäsi, viimeisimmistä kokeista ja lukujärjestyksestä. Ei koskaan kavereistasi, poika- tai tyttöystävistä tai muuten sosiaalisesta elämästä. Sillä vanhempiesi mielestä sinulla ei sellaisia ollut.
 14. Ajattelet vieläkin pukeutuessasi, mitä mieltä vanhempasi mahtaisivat asustasi olla.
 15. Ensimmäisten korvalävistysten ottaminen oli uskaliainta, mitä pystyit kehollesi tekemään. Tatuointia tai napalävistystä oli turha ottaa edes puheeksi.
 16. Vaihdoit aina ripeästi tv-kanavaa, kun vanhempasi kävelivät huoneeseen.
 17. Vanhempasi yrittivät aina ängetä mukaan luokkaretkille valvojiksi.
 18. Käytöstavoista ei suotu lipsumisia.
 19. Näit nuoruudessasi päiväunia, joissa kapinoit vanhempiasi vastaan.
 20. Olet varovainen kertoessasi vitsiä vanhempiesi luona, sillä lopputulos voi olla joko 1) vanhempasi nauravat vitsille tai 2) vanhempasi pahastuvat vitsistäsi ja lähettävät sinut huoneeseesi.

Mistä äiti hermostuu? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähde: Bright Side

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.