Airiston traaginen turma herätti kysymyksen veneilyn turvallisuudesta: "Tietty prosentti ei ole sisäistänyt päällikön vastuuta"

7:36

Airiston veneturma herättää paljon kysymyksiä veneilyn turvallisuudesta. Eilisessä Airiston veneturmassa Saaristomerellä kuoli kaksi keski-ikäistä miestä, jotka olivat veljeksiä keskenään ja kokeneita veneilijöitä.

Törmäyksessä mukana olleessa suuressa moottoriveneessä oli kaksi aikuista, jotka eivät saaneet lainkaan fyysisiä vammoja. Purjeveneessä oli yhteensä kuusi ihmistä.

Onnettomuus on herättänyt keskustelua siitä, kuinka turvallista vesillä liikkuminen on.

– Pääsääntöisesti voisi sanoa, että vesillä liikkuminen on hyvinkin turvallista. Suomalaiset tuntevat erittäin hyvin vesiliikennesäännöt, mutta on myös poikkeuksia ja silloin sattuu ikäviä tapaturmia, Traficomin yksikönpäällikkö Ville Räisänen sanoo.

Vakavia törmäyksiä vain harvoin

Viime kesänä tapahtui vastaavanlainen onnettomuus, kun kaksi venettä törmäsi toisiinsa.

– Veneilyn suosio kasvaa, mutta tietty prosentti ei ole sisäistänyt päällikön vastuuta ja hyvää veneilytapaa. Eli yleinen vastuuntunnon parantaminen voisi helpottaa tilannetta, Räisänen sanoo.

Vesillä on nykyään paljon liikennettä, mutta yhteentörmäyksiä sattuu harvoin.

– Vakavia yhteentörmäyksiä tapahtuu noin kerran vuodessa tai harvemmin. Törmäyksiä kiinteisiin esteisiin tapahtuu vuosittain ja niissä yhdestä neljään henkeä menehtyy vuosittain. Se on kuitenkin aika pieni osa vesiliikenteen kuolemista, Räisänen sanoo.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan ylhäältä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja