Kaksi veljestä kuoli traagisessa veneturmassa Airistolla – näin toisen miehen leski kuvaili järkyttävää tilannetta merellä: "Sen jälkeen oli kammottava hetki"

2:01
Kuuntele Airiston veneturman hätäkeskuspuhelu videolta.

Elokuussa 2019 Airistolla tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi purjeveneessä ollutta veljestä, kun 15-metrinen moottorivene jyräsi pienemmän veneen yhteentörmäyksessä. Jutun käsittely alkoi torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Moottorivenettä kuljettanutta vuonna 1967 syntynyttä miestä syytetään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hänelle vaaditaan ehdollista vankeutta.

Lisäksi häneltä vaaditaan mittavia vahingonkorvauksia kahden perheenisän lapsille ja näiden puolisoille.

Purjeveneessä oli neljä aikuista ja kaksi lasta. Seurue oli matkalla Seilin saarelle, jossa veljekset olivat asuneet lapsuudessaan. Matkaa oli siirretty jo muutaman kerran aiemmin.

Vaimo ohjasi venettä vain hetkeä ennen

Toisen miehen vaimo ohjasi purjevenettä hieman ennen törmäystä. Hän kertoi poliisikuulustelussa, ettei ennen törmäystä ehtinyt näkemään tai tekemään mitään.

– Mies (toisen kuolleen nimi) ehkä ehti sanoa " varo" ja minä luulen, että sanoin "törmää" siinä ennen kuin toinen vene osui. Kaikki meni niin äkkiä, ei ollut kun sekunneista kyse.

– Sen jälkeen oli kammottava hetki. Näin, että miehille oli sattunut pahasti.

Nainen alkoi elvyttämään omaa miestään. Tässä vaiheessa lapset ohjattiin toiseen veneeseen.

Mitään ei ollut tehtävissä miehen pelastamiseksi

Nainen sanoi kuulustelussa, ettei hän muista kuinka pitkään meni ennen kuin pelastusviranomaiset olivat paikalla.

– Meidät vietiin sen jälkeen rantaan, se oli varmaan Airiston satamaan. Miehet menivät eri kyydillä Airistolle ja (miehen nimi) taisi kuolla paikalla.

Myös nainen loukkaantui yhteentörmäyksessä. Hän sai haavoja selkäänsä ja hänen jalkansa murtui pahoin. Murtumasta tuli pysyvä vamma.

– Tyksissa saatiin apua meidän vammoihin ja (miehen nimi) ne yrittivät hoitaa, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Illalla meille kerrottiin, että hän on menehtynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja