Aina myöhässä? 13 vinkkiä, joiden avulla olet tänä vuonna aina ajoissa

Oletko aina myöhässä joka paikasta? Tämä lista on sinulle 0:32
Jos samaistut videolla nähtävään humoristiseen kuvaukseen, myöhästely kuuluu varmaan tapoihisi!

Suunnittelemalla, aikatauluttamalla ja ajatusmaailmaa työstämällä myöhästelystä voi päästä eroon ja muuttua ihmiseksi, joka on aina paikalla ajoissa.

Jos uudenvuodenlupauksiisi lukeutuu myöhästelyn välttäminen tänä vuonna, kannattaa ottaa nämä Buzzfeedin tarjoamat vinkit käyttöön.

1. Mieti, miksi olet myöhässä

Ongelma ratkeaa helpoiten, kun sen syyn tunnistaa. Myöhästymiselle voi olla monia syitä, joten omaa käytöstään valmistautumisen ja lähdön hetkellä kannattaa tarkastella ja tehdä jopa muistiinpanoja!

Yksi yleisimmistä syistä lienee tarpeeton puhelimenselaus. Siihen oiva apukeino onkin puhelimen laittaminen äänettömälle, johonkin lähelle ovea. Kun astut ovesta ulos, ota vasta silloin laite ensi kertaa käteen. Näin turhaa aikaa ei mene ennen lähtöä hukkaan.

2. Ota aikaa

Ota aikaa, kuinka kauan aamulla kuluu suihkuun, meikkaamiseen, aamupalan syömiseen ja lopulta autolle tai bussipysäkille kävelyyn. Kaikki nämä pienet asiat voivat aiheuttaa myöhästelyä, jos ei tiedä, kuinka kauan aikaa niiden suorittamiseen todella kuluu.

3. Asettele kaikki valmiiksi

Aamun myöhästelyn voi välttää jo etukäteen edellisenä iltana. Valitse valmiiksi vaatteet, pakkaa laukku ja etsi avaimet jo odottamaan eteisen pöydälle, jotta aamulla ei kulu aikaa kaikkien näiden etsimiseen.

4. Pidä kello esillä

Kun kello on nähtävillä koko ajan, ei voi menettää ajantajua. Myös valmistautuminen kannattaa toki aloittaa ajoissa.

5. Suosi hälytyksiä

Puhelimiin saa nykyisin kätevästi erilaisia hälytyksiä, jotka auttavat pysymään aikataulussa. Aseta puhelimeen hälytyksiä, kuten ”lähde nyt tai sinun pitää odottaa junaa 15 minuuttia” tai ”käännä kahvinkeitin pois päältä”. Jälkimmäinen on varsinkin hyvä, ettei matkalta tarvitse palata tarkistamaan, jäikö se sittenkin päälle.

Ilmainen kikka, joka varmasti auttaa pysymään aikataulussa!

6. Aikatauluta myös loikoilua

Loikoilulle ja löhöilylle pitää myös olla aikaa, ja sitä kannattaa varata oikeasti kalenteriin sen sijaan, että viivyttelisi sängyssä taas ennen lähtöä. Varaa aamun aikatauluun vaikkapa 20 minuuttia, että voit torkuttaa tai maata sängyssä pyyhe päällä suihkun jälkeen.

7. Pyöristä kymmeneen

Buzzfeedin mukaan ihmiset, jotka ovat usein myöhässä, kuvaavat asioita tarkasti minuutteina. ”Se on seitsemän minuutin ajomatka” he sanovat kymmenen minuutin sijaan. Jos aikaa kuitenkin varaa vain seitsemän minuuttia, on helposti myöhässä.

Kaikki askareet kannattaakin pyöristää mieluummin pari minuuttia ylöspäin kuin yrittää epätoivoisesti noudattaa minuuttiaikataulua.

8. Hyväksy ajatus odottelusta

Aina ajallaan olevat ihmiset joutuvat ainakin joskus viettämään aikaa odotellen – oli se sitten lukien autossa tai istuen ravintolassa pelaten kännykkäpelejä. Odotteluaika kuluukin todella nopeasti, eikä se tunnu ajanhukalta, jos hyvän artikkelin tai ristikon säästää näille ylimääräisille tuokioille.

9. Laske matka kartan avulla

Google Kartat ja muut erilaiset karttasovellukset ovat omiaan auttamaan matkustusaikojen laskemisessa. Vaikka helposti ajattelisi, että paikasta A paikkaan B matkustaminen kestää tämän verran, asia kannattaa tarkistaa vielä kartasta – näin et taatusti arvioi väärin.

10. Lähde 15 minuuttia aikaisemmin

Ylimääräinen vartti on hyvä varata matkustukseen, sillä eteen voi tulla joskus jotakin odottamatonta, kuten ruuhkaa tai julkiset kulkuvälineet voivat olla myöhässä. Kiität itseäsi myös silloin ylimääräisen vartin varaamisesta aikatauluun, kun avaimet tai bussikortti ovat hukassa.

11. Ajattele sitä prioriteettina

Kun ajoissa ajattelemista alkaa priorisoida muiden asioiden edelle, sen mukaan alkaa myös elää. Sen lisäksi, että töitä tekee kellon ja erilaisten sovellusten kanssa, töitä tulee tehdä myös ajatuksissa.

12. Päätä, että olet ajoissa ja tee suunnitelma sen mukaan

Kun päättää, että saapuu paikalle viisi tai kymmenen minuuttia ajoissa ja suunnittelee päivänsä sen mukaan, on myös ajoissa. Näin pääsee nauttimaan siitä tunteesta, kun astelee ajallaan sisään eikä tarvitse pahoitella vuolaasti sitä, että on taas myöhässä.

13. Aseta kello pari minuuttia eteenpäin

Tämä on erityisen hyvä kikka niille, joilla myöhästely on kroonistunut. Kun kellon asettaa pari minuuttia eteenpäin, on aina takataskussa muutama ylimääräinen minuutti kiiruhtaa tapaamiseen.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja