14 pahinta myöhästelijätyyppiä – tunnistatko itsesi tai ystäväsi?

Oletko aina ajoissa vai kuulutko myöhässä juoksevien porukkaan?

Olitko jo viidettä kertaa myöhässä kahvittelusta kaverisi kanssa? Jouduitko taas selittelemään työkavereille, miksi olet puoli tuntia myöhässä? Oletko siis krooninen myöhästelijä tai sattuuko ystävällesi juuri vastaavanlaisia lipsahduksia?

Aina ajoissa olevat eivät voi sietää myöhästelijöitä. Kaikillehan sitä tapahtuu joskus, mutta rutiininomaisesti myöhästelevät ovat ongelma, jota ei pidä katsoa sormien läpi. Kaikki myöhästelijät eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Tunnistatko itsesi tai ystäväsi seuraavasta Time-lehden listasta?

1. Raivostuttavan rentoutunut kollega: Se tyyppi, joka möyrii kokoukseen 10 minuuttia myöhässä kädessään kahvikuppi, jonka hakematta jättämisellä hän olisi ollut ajoissa.
2. Maaninen keijukaisvitkastelija: Se tyyppi, joka tulee paikalle hengästyneenä, hameen helmat hulmuten ja kuvitellen, että hänen myöhästelynsä on suloista ja boheemia.
3. Esivalehtelija: Se tyyppi, joka tekstaa "Ihan kohta siellä", vaikka olet varma, että hän on vasta tullut suihkusta.
4. Jälkikäteen valehtelija: Se tyyppi, joka ilmestyy myöhässä ja sanoo "Voi ei, olen myöhässä, mutta ratikka ei tullut ajoissa", vaikka asutte kaupungissa, jossa ei ole ratikoita.
5. Keskeyttäjä: Se tyyppi, joka tulee elokuviin juuri, kun se on alkamassa ja saa kaikkien huomion herpaantumaan tärkeästä aloituskohtauksesta yrittäessään könytä omalle paikalleen.
6. Nälkäkiukun aiheuttaja: Se tyyppi, joka on niin myöhässä, että et jaksa edes odottaa, vaan aloitat brunssin yksin.
7. Geneettinen myöhästelijä: Se tyyppi, joka syyttää persoonallisuuttaan jatkuvasta myöhästelystään. 

Muista! Myöhästely ei ole söpöä! Jos olet rutiininomaisesti myöhässä, se on tökeröä ja ajattelematonta. Annat myös ymmärtää, että aikasi on arvokkaampaa kuin muiden.

8. Tyhjä tuoli: Se tyyppi, joka ilmestyy myöhään tilaisuuteen, missä olet armeliaasti pitänyt hänelle paikkaa. Kaikki katsovat sinua vihaisesti, mutta sinähän et ole se pahis tässä tilanteessa.
9. Ylijakaja: Se tyyppi, joka syyttää myöhästelystään puolisoaan. Tämä tyyppi myös jakaa kanssasi liian yksityiskohtaisen myöhästelytarinansa, ja sinun on pakko kuunnella.
10. Ahdistunut työmatkalainen: Se tyyppi, joka syyttää julkista liikennettä tai ruuhkaa aina ollessaan myöhässä. 
11. Ylibuukattu: Se tyyppi, joka on myöhässä siksi, että teki jotain muuta hauskaa juuri ennen. Tiedät sen, koska hän laittoi kuvan siitä Instagramiin. Jäipäs kiinni!
12. Viime hetken ylikompensoija: Se tyyppi, joka lähettää täysin ylidramaattisen usean kappaleen mittaisen tekstiviestin selittäessään, miksi on myöhässä. Esimerkiksi: "Voi ei! Tulen myöhässä, koska yksisarvinen ylitti tietä, joten tietysti minun piti seurata sitä, mutta sitten jalkojani alkoi sattua, joten minun piti pysähtyä katsomaan, miksi. Ja sitten Ryan Gosling käveli ohi, mutta se olikin joku koditon tyyppi. Joten olen paikalla ehkä 45 minuutin päästä!"
13. Hahmotuskyvytön myöhästelijä: Se tyyppi, joka on aina myöhässä siksi, ettei vain pysty hahmottamaan, kauanko kestää päästä asunnolta paikkaan B, vaikka on asunut samassa paikassa jo kolme vuotta.
14. Kieltäytyjä: Se tyyppi, joka vain kävelee paikalle, halaa ja käyttäytyy kuin myöhästymistä ei olisi tapahtunutkaan.

Lähde: Time

Lue myös:

    Uusimmat