Mainos

Aiheuttaako Teslan autopilotti onnettomuuksia? Valmistaja syyttää kuljettajia

Kolariin joutuneet kuljettajat ja sähköautovalmistaja ovat erimielisiä onnettomuuksien aiheuttajasta.

Ars Technica kertoo kahdesta erillisestä, mutta lyhyen ajan sisään sattuneesta tapauksesta, jossa Teslan Model S -mallilla ajanut kuljettaja on joutunut erikoiseen onnettomuuteen.

Kuljettajat syyttävät onnettomuuksista Teslan Autopilot-toimintoa, ja Tesla autoista saamansa datan perusteella kuljettajia.

Losangelesilainen nainen ajoi maantiellä käyttäen Teslan autopilottia. Kun edellä ajanut autoilija pysähtyi, oletti Simpson auton jarruttavan automaattisesti. Kun mitään ei tapahtunut, jarrutti Simpson itse. Vauhtia oli kuitenkin liikaa, joten Simpson törmäsi edellä ajaneen perään.

Teslan mukaan auto ei ollut automaattiohjauksessa, koska kuljettaja oli painanut jarrua jo aiemmin, jolloin toiminto kytkeytyi pois päältä. Ominaisuus on autoalalla yleinen standardi.

Toinen kolari tapahtui, kun Tesla-kuljettaja oli jättänyt autonsa tien varteen. Miehen poistuttua autosta ja palattua takaisin, auto oli ajanut itsekseen edessä olleen kuljetusauton perään.

Tesla puolustautui tässä tapauksessa sillä, että omistaja oli käyttänyt, ilmeisesti tietämättään, auton Summon-toimintoa, jolla autoa pystyy ajattamaan eteen- ja taaksepäin auton ulkopuolelta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.