Mainos

Ahdinko kasvaa Espanjassa: ainakin neljä on kuollut ja tuhansia on evakuoitu rankkasateiden vuoksi, sadat tuhannet eivät pääse kouluun

8:58

Espanjassa ainakin neljä ihmistä on kuollut maan itärannikkoa sekä Mallorcan ja Menorcan saaria koettelevien rankkasateiden vuoksi.

Kaksi ihmistä kuoli, kun tulvavedet suistivat heidän autonsa pois tieltä noin 100 kilometrin päässä Valencian kaupungista.

Yksi mies taas hukkui Almerian kaupungissa, kun hänen autonsa jäi jumiin tunneliin tulvinnan takia. Brittilehti Guardian kertoo, että kaupungin pormestarin Ramon Fernandez-Pachecon mukaan poliisien onnistui pelastaa kaksi kolmesta autossa olleesta. Pormestari kertoi Cadena Ser -radiokanavalle, että yksi autossa olleista jäi kuitenkin sisälle.

Espanjalainen El Pais -lehti kertoi tänään, että myös neljäs ihminen on kuollut rajujen säiden vuoksi. Paikallisten viranomaislähteiden mukaan hän oli ollut liikkeellä ajoneuvollaan Granadan maakunnassa.

Guardianin mukaan mies ja auto löydettiin mudan ja veden alta.

Noin 3 500 evakuoitu myräkän tieltä

Ympäri aluetta monet tiet ovat olleet poikki, joukkoliikenne pysähdyksissä ja koulut kiinni sateiden takia. Murcian ja Almerian lentokentät on suljettu tulvien takia. Monia on myös jouduttu evakuoimaan.

El Paisin mukaan maan sisäministeri Fernando Grande-Marlaska kertoo, että jo 3 500 ihmistä olisi evakuoitu myrskyn tieltä

Espanjan virkaa tekevän pääministerin Pedro Sanchezin mukaan armeijan hätäyksikkö on lähetetty avustustehtäviin, kertoo Guardian.

Viranomaiset ovat kertoneet muun muassa pelastaneensa autojensa sisälle tai kotiensa katoille jumiin jääneitä ihmisiä. Esimerkiksi Almerian maakunnassa noin 60 ihmistä pelastettiin leirintäalueelta.

Viranomaisten mukaan kyseessä ovat alueen mittaushistorian kovimmat sateet. Paikallisia asukkaita on kehotettu pysyttelemään kotonaan ja välttämään ulkona liikkumista.

Alueen koulut ovat olleet kiinni torstaista lähtien sateiden vuoksi, mikä on vaikuttanut arviolta yli 500 000 oppilaaseen.

Sateiden on odotettu jatkuvan ainakin tänään. Espanjalaisten meteorologien mukaan alueella on satanut korkeimmillaan jopa 90 millimetriä tunnissa, kertoo Guardian.

Rajut sateet koettelivat myös Madridia ja Espanjan keskiosia elokuussa. Guardianin mukaan tuolloin alueella tuli paikoin suuria määriä rakeita ja noin 46 litraa sadevettä neliömetriä kohden. 

Aiheesta aiemmin:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja