Mainos

Acerin hybridiläppäriin on ympätty aivan ehdoton seisontatuki

1:29

Acerin Switch Alpha 12 muistuttaa ensisilmäyksellä aivan Microsoftin Surface -tietokonetta.

Surfacen tavoin kyseessä on Windowsia pyörittävä 2-1-laite, joka muuttuu tabletista kannettavaksi tietokoneeksi kylkeen magneettisesti tökättävän näppäimistön avulla.

Kuten nimestä voi päätelläkin, niin Alpha sisältää 12-tuumaisen näytön. Metallinen runko on jämäkkä ja tuntuu hyvältä. Irroitettava näppäimistö on lähes suora kopio Surfacen Type Cover -näppäimistöstä ja hyvä niin, sillä kuten olemme aiemmissa testeissämme todenneet, tarjoaa Type Cover mainion kirjoitustuntuman. 

Acer Switch Alpha 12

-Käyttöjärjestelmä: Windows 10

-Prosessori: Intel Core i5-6200U 2,3 GHz -kaksiydin

-Muisti: 8 Gt DDR3

-Kamerat: 2 megapikseliä edessä, 5 megapikseliä takana (ei salamaa)

-Liitännät:  USB 3.0 Type A, 1 x USB 3.1 Type C, kuulokeliitäntä, latausliitäntä, muistikortinlukija

-Akku: Kesto parhaimmillaan 8 tuntia

-Mitat: 292,1 x 201,4 x 9,5 mm (pelkkä tabletti), 292,1 x 201,4 x 15,85 mm (tabletti ja näppäimistö)

-Paino: 0,9 kg (tabletti), 1,25 kg (tabletti ja näppäimistö)

-Testilaitteen hinta: 850 euroa

Aivan Type Coverin tasolle Acerin versio ei tuntumallaan pääse. Siitä uupuu Type Coverin näppäimistön "pehmeä napakkuus", mutta tästä huolimatta näppäimistön käyttöä voi luonnehtia miellyttäväksi.

Rautapuolella Switch Alpha 12 edustaa kannettavien hyvää perustasoa. Kokeilussamme oli Intelin i5 -prosessorilla varustettu versio. Laitteessa ei ole erillistä tuuletinta. Bitinmurskauksesta syntyvä lämpö johdetaan metalliseen takakanteen. Ratkaisu vaikuttaa varsin hyvin toimivalta ja ennen kaikkea äänettömältä.

Näytön resoluutio on 2160 x 1440 ja kuva onkin kiitettävän terävä. Muutamilla teknologiasivustoilla Alphan näyttö on saanut osakseen kritiikkiä esimerkiksi puutteellisesta värien toistostaan. Tämä saattaa olla oleellinen seikka, mikäli laitetta käyttää ammattimaiseen kuvankäsittelyyn, mutta paljain silmin katsottuna kuvanlaatu vaikuttaa varsin hyvältä, eikä näytössä ole havaittavissa juurikaan haitallista taustavalon vuotoa.

Mikäli laitetta käyttää tavalliseen toimistotyöhön, nettisurffailuun tai Netflixin katsomiseen, on vaikea kuvitella, että näyttö koituisi tässä tapauksessa ongelmaksi.

Laitteesta löytyy USB 3.1 type C-liitännän lisäksi täysikokoinen USB-liitäntä, joten lisälaitteiden kytkeminen on vaivatonta. Myös Micro SD-muistikorttipaikka löytyy kyljestä.

Lisävarusteena mukaan saa myös kosketuskynän, jolle on varattu kätevästi säilytyslenkki näppäimistökannen reunasta.

Äänentoisto ei tämän kokoluokan laitteessa ole kovinkaan hyvätasoinen, joten musiikit ja elokuvat kannattaa kuunnella suosiolla kuulokkeilla tai muun ulkoisen äänilähteen kautta. Laitteen omien pikkukaiuttimien kautta musiikin kuuntelu on melkomoista kihinää.

Akku ei kestoltaan yllä lähellekään tablettien parhaimmistoa ja laturi saattaa tulla tarpeeseen jo ennen työpäivän loppua, vaikka laitteelle on ilmoitettu parhaimmillaan jopa kahdeksan tunnin käyttöaika.

Mutta jätetäänpä paras asia viimeiseksi. Alpha nimittäin sisältää varsin esimerkillisesti toteutetun seisontatuen:

Laitteen reunoihin saranoitu jämäkkä tuki säätyy täysin portaattomasti ja sen avulla näytön saa asemoitua käytännössä mihin asentoon tahansa. Tuen pohjassa on lisäksi nahkea kumipinta, joten laite pysyy napakasti paikallaan pöytätasolla. Oivallisesti toteutettu sarana tekee laitteen käytöstä erittäin miellyttävää tilanteessa kuin tilanteessa.

i5-suorittimella varustettu versio maksaa noin 850 euroa. Acer Switch Alpha 12 onkin hinta-laatusuhteeltaan hyvä 2-in1-laite monenlaiseen peruskäyttöön, sekä matkalla että kotona. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.