Äärimmäisen uhanalainen oranki synnytti poikasen Yhdysvalloissa – katso, miten hellyttävästi tuore äiti hoitaa vastasyntynyttä

1:23
Orankiäiti hoivaa vastasyntynyttä poikastaan hellästi eläintarhassa. Katso hellyttävä video.

Eläintarhassa koettiin ennenaikainen, mutta miellyttävä yllätys synnytyksen myötä, sillä orankipienokaisen odotettiin syntyvän vasta huhti-toukokuussa.

Sumatranorankeja on kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n mukaan jäljellä alle 14 000 yksilöä. Täten se luokitellaan äärimäisen uhanalaiseksi lajiksi.

Ihmisten ja orankien DNA on 96,4-prosenttisesti sama. Ei ole siis ihme, että ihminen kokee erityistä yhteyttä näihin mestarikiipeilijöihin.

Instituutin julkaisemassa videossa näkyy, miten äiti Reese hoivaa ja suojelee poikastaan, jonka napanuora ja istukka ovat edelleen näkyvissä.

Vastasyntyneen isä on nimeltään Jabi. Hän saapui Hannoverin eläintarhasta Saksasta vuonna 2018. Jabi ei ole mikä tahansa yksilö, sillä se on luokiteltu yhdeksi Pohjois-Amerikan geneettisesti arvokkaimmista uroksista.

Orankeja uhkaa sukupuutto

Suurin uhka orangeille on niiden elinalueiden väheneminen. Yli puolet orangeista elää suojelualueiden ja kansallispuistojen ulkopuolella metsissä. WWF:n mukaan näitä metsiä hallinnoivat metsä-, palmuöljy ja kaivosyhtiöt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja