Aamulypsyn juontajatähtiä syytetään raitakenkien pilkkaamisesta – yrittäjä vaatii peräti 1,6 miljoonan euron korvauksia

Espoolainen yrittäjä kokee Aamulypsy-ohjelman juontajien vihjailun aiheuttaneen hänelle vahinkoa.

Radio Suomipopin suositun Aamulypsy-ohjelman tiimiltä vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa jättikorvauksia kunnianloukkauksesta.

Tapaus sai alkunsa siitä, kun yksityisyrittäjänä toiminut espoolainen Jarmo Viljanen myi West Coast -merkkisiä kenkiä, joiden tunnuksena oli neljä vinoa raitaa.

Haastehakemuksessa todetaan, että vuoden 2014 joulukuussa Jaajo Linnonmaan, Juha Perälän ja Anni Hautalan juontamassa Aamulypsyssä oli käsitelty yrittäjää tavalla, jotka hänen näkökulmastaan oli aiheuttanut vahinkoa ja kärsimystä.

– Siinä on sellainen Street-lenkkari ja sitten siinä vieressä näyttäisi olevan tuollainen Adidaksen pikajuoksutossu oikealla, Linnonmaa sanoi ohjelman suorassa lähetyksessä.

– Näistä viivoista olisi saanut vaikka neliön, mutta kun Viljaselta on kysytty idean alkuperästä, tämä on kyllä itse sanonut sen vähän nopeuttavan myyntiä, kun se vähän muistuttaa kuitenkin tuota Adidaksen kenkää, mies totesi.

Myös Juha Perälä on haasteen mukaan esittänyt Viljasesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Haastehakemuksessa todetaan Anni Hautalan olleen kollektiivisesti vastuussa kyseisen Aamulypsy-ohjelman sisällöstä, eikä hän ole pyrkinyt korjaamaan vääriä tietoja tai loukkauksia vaan hän on sen sijaan myötäillyt Perälää ja Linnonmaata.

Aamulypsyn vastaava päätoimittaja Jani Junnila on haastehakemuksen mukaan laiminlyönyt toimitustyön johtamis- ja valvontavelvollisuutensa ja ollut siten osaltaan vastuussa menettelystä, jossa Viljasen kunniaa on loukattu.

Haastehakemuksesta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Käräjäoikeus antaa päätöksen asiasta 16. syyskuuta.

Maailmankuulun Adidas-merkin tunnus on kolme vinoraitaa. Adidaksen edustaja haastoi yrittäjän oikeuteen tavaramerkkioikeuden rikkomisesta. Megabrändi voitti jutun hovioikeudessa kesän 2012 lopulla. Korkein oikeus ilmoitti marraskuussa 2012, ettei se myönnä valituslupaa.

MTV:n haastattelussa marraskuussa 2016 Jarmo Viljanen kertoi vievänsä asian EU-tuomioistuimeen.

Katso alla video, jossa Jarmo Viljanen kertoo taistelustaan Adidaksen kanssa.

"Yritykseni oli suuri uhka Adidakselle"– yrittäjä ylpeä meriitistään 3:20

Lue myös:

    Uusimmat