9 kuukautta yhdessä ennen ensipierua, vuosi ennen kimppapissaa – näin kauan pariskunnat piilottelevat kehollisuuttaan toisiltaan

7:22

Parisuhteen alkuhuumassa moni haluaa antaa itsestään mahdollisimman hyvän vaikutelman, johon eivät kuulu noloilta tuntuvat, mutta luonnolliset, tavat – esimerkiksi piereskely, röyhtäily tai vessassa käyminen. Pitkällä tähtäimellä häveliäisyyttä harva kuitenkaan jaksaa.

Videolla parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija kertoo, miksi loma koettelee parisuhdetta ja mitä asialle voi tehdä.

Kuukausien kuluessa suhde toiseen ihmiseen syvenee ja itsestään uskaltaa näyttää myös ne vähemmän mairittelevat puolet. 

Yhdysvaltalainen Porch-verkkosivusto selvitti, milloin pariskunnat ovat valmiita luopumaan salaisuuksien verhosta – kuten vessan oven kiinni laittamisesta asioille mennessään.

Kyselyyn osallistui 1007 amerikkalaista ikähaitarilta 19–76.

Muutamista asioista sukupuolet ovat samanmielisiä

Ensinnäkin pieraiseminen kumppanin edessä oli sekä naisista että miehistä sopivaa yhdeksän seurustelukuukauden jälkeen. Samaa mieltä oltiin myös siitä, että todellisen taloudellisen tilanteen tulisi selvitä partnerille kahdeksan kuukautta seurustelun jälkeen.

Melko samoilla linjoilla sukupuolet olivat myös siitä, milloin on hyväksyttävää olla kylpyhuoneessa samaan aikaan toisen ollessa pöntöllä asioillaan. Miesten vastausten keskiarvo oli vuosi ja kuukausi, naisten vuosi ja kaksi kuukautta.

Tähän nähden onkin jännittävää, että ero sukupuolten välillä kasvoi, kun kyseessä oli kylpyhuoneen oven jättäminen auki. Naiset olivat siihen valmiita vuosi ja kaksi kuukautta seurustelun jälkeen, miehet jo 11 kuukauden jälkeen.

Miehet luopuvat häveliäisyydestä naisia aiemmin

2:14

Miehillä kehollisuuden myöntäminen tuntuikin olevan selkeästi naisia helpompaa. He olivat valmiita lopettamaan kuntoilun vuosi ja kaksi kuukautta seurustelun jälkeen, kun naisilla tähän kului puoli vuotta kauemmin.

Miehet myös antoivat tunkkaisen aamuhenkäyksen makuisen suukon viiden kuukauden tapailun jälkeen, naiset odottivat kolme kuukautta kauemmin.

Kumppaninsa näppylöiden puristeluun miehet olivat valmiita kymmenen kuukautta seurusteltuaan, kun taas naisilla ajatukseen kypsyminen kesti vuoden ja seitsemän kuukautta.

Naiset näyttävät tunteensa ennen miehiä

Naisille kyselyssä helpommaksi osoittautui itkeminen kumppanin edessä. Herkistyminen koettiin luonnolliseksi viiden kuukauden yhdessäolon jälkeen, kun miehet tukkivat kyynelkanavansa yli kaksi kertaa kauemmin, 11 kuukauden ajan.

Lähde: Porch.com

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja