Miksi jotkut haluavat puristella puolisonsa näppylöitä? Ällöttävälle toiminnalle on selitys

Miksi kumppanin ihon nyppiminen on joidenkin mielestä niin vastustamattoman ihanaa?

Chris Shott tunnustaa Fatherly-sivulla, että vuosikymmenen avioliitosta huolimatta hänen vaimonsa ei kestä pitää näppejä erossa hänestä – tai oikeammin hänen ihostaan. Shottin vaimo puristelee hänen mustapäitään.

Vaimon mukaan toiminta tuottaa hänelle tyydytystä.

Shott tiedusteli erikoisesta rituaalista psykoterapeutti Matt Traubelta, jonka mukaan näppylöiden puristelu parisuhteissa ei ole tavatonta.

– Monille ihmisille finnin puristamisesta seuraa ihana tyydytys, kuin euforia, Traube kuvaa.

Samanlaista iloa saa paitsi omista finneistään, myös muiden näpyistä. Tämä selittää osaltaan finninpuristeluvideoiden suosiota!

Ihon nyppiminen kertoo paitsi tarpeesta huoltaa kumppania, myös halusta ”korjata virheitä” hänessä.

– Niin ällöttävältä kuin se ehkä joistakin kuulostaa, se, että nypit kumppanisi näppylöitä, kertoo tietynlaisesta läheisyydestä, siteestä, kiintymyksestä sinun ja kumppanisi välillä, Traube sanoo.

– Jos joku on menossa ensimmäisille tai toisille treffeille, en usko, että hän menee (sinne) poksauttamaan finniä.

"Se on tarve, se on kiihkeää halua"

Jos kumppani on ihastunut finnien poksautteluun, syy saattaa löytyä myös stressistä. Jos elämä tuntuu karkaavan hallinnasta, kontrollin tunnetta haetaan muualta. Näppylän poksauttaminen tuottaa heti tuloksia – siis välittömän "palkkion".

Mikäli näppyjä metsästävä kumppani selittää tekojaan ”auttamishalulla”, ei välttämättä kannata uskoa. Trauben mukaan jatkuva kiinnostus finneihin kertoo enemmän puristelijasta itsestään kuin hänen rakkaansa ihon kunnosta. Poksuttelua tulisi jatkaa vain, jos kumppanikin nauttii siitä.

– Jos kumppanin palaute kuitenkin on epäröivämpää tai (hän sanoo) ”en tiedä, miten paljon pidän tästä”, ja toinen silti yrittää jatkaa toimintaa, mielestäni hän ei ainakaan psykologisella tasolla auta kumppaniaan. Hän auttaa itseään. Se on tarve. Se on kiihkeää halua.

Vaikka poksautteluvimma ei johtaisi eroon, himosta voi olla vaikeaa päästä eroon. Trauben mukaan poksautteluvideoiden katsominen voi auttaa ensihätään. On myös mahdollista, että niiden näkeminen lisää finnienpoksautushimoa entisestään!

Mitä mieltä olet aiheesta? 

HTTP Status 404 – Not Found

HTTP Status 404 – Not Found


Lähde: Fatherly.com

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja