Ärsyttääkö miehiä usein itkevä nainen? Miehet vastaavat!

Jotkut eivät itke juuri koskaan, ja toisilla taas silmät valuvat useaan otteeseen draamaelokuvan aikana. Miten suomalaismiehet suhtautuvat itkevään naiseen? MTV Lifestyle otti tästä selvää.

”Ärsyttääkö miehiä sellainen nainen, joka itkee usein? Mistä syystä mies voi hermostua itkusta? Itse olen aika herkkä pillittämään kaikissa tilanteissa, oli sitten kyse koskettavasta elokuvasta, tai pahasta riidasta. Jotkut poikaystäväni ovat selkeästi ärsyyntyneet itkusta, vaikka mielestäni se on aivan normaali tapa osoittaa tunteita ” nimimerkki Itkupilli kyselee.

Näin miesraati vastasi:

"Tunteiden osoittaminen on totta kai erittäin suotavaa, mutta kyllä sellainen jatkuva pillittäminen tuntuu aika oudolta. Koko ajan joutuu jännittämään, että koska se toinen murtuu taas kyyneliin. Itsekin herkistyn todella helposti, mutta en sillä tavalla, että se huomattavasti vaikuttaisi muuhun toimintaan, eli jos itkeminen ei aiheuta mitään suurta episodia ja tyynnyttelyprosessia, niin ei kai pienistä itkun tirautuksista haittaa ole"

– Mies, 36, naimisissa

"Mua ärsyttää se, että joku nainen kysyy, että miksi miehiä ärsyttää, jos se itkee."

– Mies, kohta 41, naimisissa

"Dear Cry Baby,
miehen koodiin on ohjelmoitu semmoinen koodinpätkä mikä suojelee naisia, ja itkevä nainen on tulos siitä, että naista ei ole pystytty suojelemaan. Kolautat siis muinaista luolamiesvaistoa pillittämiselläsi. Lisäksi se tuntuu välillä halpamaiselta keinolta saada mies katumaan tekosiaan. Lisäksi itku on usein piste keskustelulle, koska itkevän naisen, tai miehen, kanssa on hankala keskustella. Joten riita jää selvittämättä jos toinen alkaa itkemään."

– Mies, 30, sinkku

”Ei ärsytä, kun on vähänkin syytä itkeä.” 

– Mies, 29, avoliitossa

"Itseäni ärsyttää suuresti niin sanottu turha itku. Turhaan itkeminen vaikuttaa suoraan minuun ja minun fiiliksiini, mikä varmaan on pääsyy, mikä itseäni siinä ärsyttää. Jos etsisin suhdetta, laittaisin naisen aika herkästi kiertoon mikäli "turhaa itkua" tulisi suhteen alussa. Itselleni tarpeeton itku tuo mieleen takertuvan ja epävarman ihmisen."

– Mies, 32, avoliitossa

"Ei minulla ole hajuakaan, mitä miehet ajattelevat itkemisestä. Henkilökohtaisesti ei missään nimessä ärsytä. En ymmärrä, miksi kukaan hermostuisi itkusta. Itkeminen on vapauttavaa ja puhdistavaa. Tosin se pitäisi vielä tarkentaa, onko kyse niin sanotusta vollotuksesta, vai silmien kostumisesta. Oli miten oli, itkeminen on aina ok, toisinaan jopa suotavaa."

– Mies, 30, sinkku

"Ei itkeminen ärsytä, eikä siinä tietenkään ole mitään pahaa. Tunteiden näyttäminenhän on tietty myös tapa osoittaa luottamusta - asiat selkeesti merkkaavat jotain. Joskus kesken esimerkiksi kinastelun tai riidan itku ei kyllä tuo keskusteluun lisäarvoa, päinvastoin. Jos on kova itkukohtaus, niin kannattanee ehkä odottaa hetki ja jatkaa keskustelua sitten."

– Mies, 26, seurustelee

"Ärsyttää, jos nainen itkee pikkuasioiden vuoksi. Elämässä voi kuitenkin olla tosi isoja ongelmia, niin miksi sitten itkeä pieniä vastoinkäymisiä. En myöskään ymmärrä, miksi nainen itkee katsoessaan telkkariohjelmaa. Mielestäni on vähän outoa eläytyä niin paljon johonkin, joka ei ole totta.

Jos on isoja huolia tai käynnissä iso riita, niin eihän siinä itkemisessä tietenkään silloin ole mitään vikaa."

– Mies, 26, avoliitossa.

Lue myös:

    Uusimmat