Mainos

9 asiaa, joihin ei voi valmistautua äitiydessä – tunnistatko nämä?

Omasta lapsesta huolehtiminen on asia, johon mikään kirja tai opas ei voi valmistaa. Se pitää itse kokea.

Äiti Michelle Underwood luuli, että naimisiinmeno muutti hänen elämänsä. Vasta äidiksi tulon jälkeen hän ymmärsi, ettei naimisiinmeno ollut muuttanut mitään – vasta lapsi muutti sen täysin.

Underwood listasi ylös yhdeksän asiaa, jotka yllättivät hänet äitiydessä eniten.

1. Tulet olemaan väsynyt, ikuisesti

Koska heräät lukuisia kertoja yön aikana. Koska heräät aamulla töihin. Ja siivoamaan kotia. Et saa koskaan, ikinä levätä. Ja vaikka päällisin puolin nukkuisitkin, olet koko ajan puoliksi hereillä odottamassa itkua, varmistamassa, että lapsesi hengittää, kuuntelemassa puolisosi kuorsausta tai kuuntelemassa kadulla meluavia teini-ikäisiä.

2. Äänet saavat sinut raivoihinsa

Juuri kun luulit saaneesi vauvan päiväunille ja hetkeksi omaa aikaa, ovikello tai puhelin pärähtää soimaan. Menetät lehdenlukuhetkesi puhelinmyyjän tai väärälle ovelle eksyneen ohikulkijan vuoksi. Argh! 

3. Itket

Itket, kun hän itkee. Itket, kun hän hymyilee. Kun hän satuttaa itsensä. Kun hän lopettaa itkemisen. Kun et ole nukkunut 42 tuntiin. Kun puolisosi pyytää sinua illalliselle. Kun heräät keskellä yötä tuijottamaan hänen suloisia nukkuvia kasvojaan ja ymmärrät, ettet koskaan uskonut tuntevasi tällaista rakkautta.

4. Et oikeasti pysty nukkumaan, kun vauva nukkuu

Äiti kertoo, ettei todellakaan tiedä. mitä ihmiset tarkoittavat, kun he kehottavat nukkumaan silloin kun vauva nukkuu ja olemaan huolehtimatta pöydällä lemuavista tiskeistä. Kun vauva nukkuu, äiti kertoo tunkevansa naamaansa ruokaa ensimmäistä kertaa koko päivän aikana.

Hän kertoo myös, ettei pysty jättämään sotkuisuutta omaan arvoonsa, sillä likainen koti laskisi taatusti hänen mielialaansa entisestään. Yhtälö on mahdoton!

5. Sinulla ei ole enää mukavia asioita

Tämä on asia, joka satuttaisi äitiä, jollei hän rakastaisi tytärtään niin paljon. Äiti kertoo rakastavansa nättejä vaatteitaan ja vihaavan kaikkein eniten niiden likaantumista. Lapsen tulon jälkeen vaatteesi ovat kuitenkin koko ajan täynnä kakkaa tai puklua, useimmiten jopa molempia.

Tämän lisäksi vanhemmuus tuo mukanaan sen, ettei sinulla ole koskaan aikaa vaihtaa vaatteita, saati sitten pestä niitä. Jos joskus kun saat puhtaan vaatteen päällesi, koko sykli alkaa alusta.

6. Kaikki tuomitsevat sinut

Koko ajan. Kaikesta. Ei ole väliä, mitä teet, aina löytyy joku, joka kertoo sinun olevan väärässä. Vauvoissa on jotain, joka saa ihmiset ajattelemaan, että heillä on oikeus sanoa mitä vaan. Imetys? Vieressä nukkuminen? Kiinteä ruoka? Ihan sama, mitä tai miten teet, joku tekee sen sinua paremmin.

7. Rakastat miestäsi, mutta eri tavalla kuin aiemmin

Tuoreet äidit puhuvat aina siitä, kuinka heidän rakkautensa puolisoaan kasvaa perheenlisäyksen myötä. Underwood ei ymmärtänyt tätä, ennen kuin hänen miehensä nousi keskellä yötä hänen puolestaan. Ja vasta sitten, kun puoliso puki heidän pieneen tyttärensä hauskaan bodyyn ja vaaleanpunaisiin sukkiin.

8. Kaipaat monia asioita

Vaikka kuinka rakastaisitkaan vauvan kanssa kotona olemista, joskus sitä haluaisi vain lähteä yksin lenkille tai tyttöjen kanssa viinilasilliselle. Mutta et voi. Koska sinulla ei ole lapsenvahtia, ja olet kaiken lisäksi liian väsynyt liikkuaksesi mihinkään.

Sinun täytyy muistattaa itsellesi, että jonain päivänä sinulla on taas mahdollisuus tehdä näitä asioita, mutta nyt, sinut täytyy nauttia pikkumonsteristasi niin paljon kuin mahdollista.

9. Olet kateellinen lapsettomille ystävillesi

Koska he saavat tehdä, mitä haluavat ja milloin haluavat. He saavat nukkua koko yön. He saavat syödä koko aterian yhdellä istumalla. He saavat tehdä kivoja asioita ja käydä kivoissa paikoissa. He voivat käydä kaupoissa ilman, että heidän täytyy raahata sieltä kilokaupalla vaippoja.

Mutta ei ole väliä, kuinka väsynyt, nälkäinen tai turhautunut olet, sinä hetkenä, kun vauva painaa päänsä rinnallesi tai tarttuu sinua sormesta... Sanat eivät tee sille oikeutta. Ja mitä tulee äitinä olemiseen, se on Underwoodin mukaan parasta, mitä hänelle on koskaan tapahtunut.

Lähde: ScaryMommy

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.