7-vuotias poika vetosi voimakkaasti F1-isäänsä: "Lopeta ajaminen" – ura vaakalaudalla

Vakavassa onnettomuudessa Bahrainin F1-kisassa ollut Romain Grosjean kertoo seitsemänvuotiaan poikansa pyytäneen häntä lopettamaan kilpa-ajamisen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Grosjean pelastautui romuttuneesta Haas-autostaan liekkien keskeltä, mutta sai palovammoja eikä pystynyt osallistumaan F1-kauden kahteen viimeiseen GP:hen. Ranskalaisen taival Haasilla päättyy tähän kauteen, ja myös hänen F1-kisakuskin uransa on tällä haavaa ohi.

Mahdollisuutta IndyCariin siirtymisestä aiemmin väläytellyt Grosjean itse kertoo, ettei ole tehnyt lopettamispäätöstä koko kuljettajan urastaan.

– Emme aina hallitse kohtaloamme, ja näyttää, että Formula 1 on osaltani ohi. Tarkastelen sen jälkeen tulevaisuuden mahdollisuuksia, Grosjean sanoi France 5:lle.

Ranskalaiskuski kertoi keskustelevansa urastaan paljon perheensä kanssa. Hänellä on vaimonsa Marion Jollès Grosjeanin kanssa kolme lasta.

– Usein sanotaan, että urheilijat ovat itsekkäitä, mutta se on urheilu itsessään, mikä on itsekästä, koska se vaatii, että keskityt siihen 100-prosenttisesti.

– Puhun lapsieni kanssa. Sacha, seitsemänvuotias poikani pyysi minua lopettamaan kilpa-ajamisen. Hän sanoi: "Isä, voit olla insinööri, se on myös todella hyvä (työ)."

– Samaan aikaan he tietävät, että jos en ajaisi kilpaa, jos minulla ei olisi tätä intohimoa, tätä elämäniloa, en olisi se mies, joka olen.

Pähkäilyt ja keskustelut perheen kanssa jatkuvat.

– Toivon, että onnistun löytämään ratkaisun aika pian ja saan rauhan päätökseni kanssa, Grosjean sanoi.

Ailahtelevaisena ja paikoin kolariherkkänä kuljettajana tunnettu Grosjean on kilpaillut F1-sarjassa vuosina 2009 ja 2012–20. Palkintosijoja hänellä on kymmenen, kaikki Lotuksella.

Lue myös:

    Uusimmat