6 omituista, mutta toimivaa painonpudotuskikkaa

Laihdutuskikkoja ja ihmedieettejä löytyy nykyään moneen junaan. Osa niistä toimii ja osa ei. Lue kuusi kummallista kikkaa, jotka ihme kyllä toimivat erikoisuudestaan huolimatta!

Kesän kynnyksellä moni haaveilee parin ylimääräisen kilon pudottamisesta. Säännöllinen urheilu ja terveellinen ruokavalio tekevät jo ihmeitä, mutta kokeile rohkeasti yhtä seuraavista, jos haluat todella tehostaa laihdutusurakkaasi!

1. Juo lämmintä vettä

Jääkylmä vesi virkistää paremmin kuumana päivänä, mutta tutkimusten mukaan lämmin vesi saa olosi tuntumaan kylläisemmältä. Lämmin vesi myös nesteyttää kehosi tehokkaammin, sillä se imeytyy paremmin kuin kylmä vesi. Kokeile juoda kuumaa vettä yrteillä, sitruunalla tai teen muodossa.

2. Katso vähemmän televisiota

Television ääressä napostelu lihottaa erityisesti, koska silloin et huomaa, kuinka paljon ruokaa oikeastaan syöt. Kesällä on helppoa keksiä muutakin mielekästä tekemistä, kuin television katseleminen. Aseta itsellesi vaikka tunnin maksimiraja television katseluun. Käy sen sijaan kävelyllä, pyöräilemässä tai lukemassa kirjaa. Jopa nukkuminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin television katselu, joten yöunien pidentäminen parilla tunnilla ei tekisi yhtään huonoa. 

3. Vältä löysiä vaatteita

Suurin osa vaihtaa mielellään kotona päälleen ”jotain mukavaa” samalla sekunnilla, kun kotiin työpäivän jälkeen ehditään. Löysät vaatteet lisäävät napostelua, koska et kiinnitä huomiota vatsarenkaaseesi tai jenkkakahvoihisi löysissä, peittävissä vaatteissa. Käytä löysien verkkariasujen sijasta vaikka tiukkoja kangashousuja, kuten legginsejä. Näin olosi on mukava, mutta et hämäänny unohtamaan, mitä vaatekerroksen alla on. 

4. Syö bakteereja

Hyvä bakteeritasapaino on tärkeää ruoansulatuksen kannalta. Syö siis probioottipitoisia, hyviä bakteereita sisältäviä ruokia, kuten turkkilaista jogurttia ja piimää. Probioottien nauttiminen pitää suoliston mikrobikannan luonnollisessa tilassa. 

5. Lisää reilusti mausteita ruokaasi

Reippaasti maustettu, tulinen ruoka pitää nälän pidempään loitolla, kiihdyttää aineenvaihduntaasi ja estää sinua syömästä tolkuttomasti. Tulista ruokaa kun harvoin pystyy syömään loputtomasti. Esimerkiksi kuivattu chili ja cayenne-pippuri sopivat mainiosti painonpudottajan mausteiksi. Kuivatut mausteet ovat myös huomattavasti vähäkalorisempi tapa saada ruoasta maistuvaa, kuin rasvan, suolan, sokerin tai kastikkeiden lisääminen. 

6. Juo viiniä

Viimeinen kikka on ehkä vähän kyseenalainen, mutta joidenkin tutkimusten mukaan yksi lasillinen viiniä päivässä auttaa pitämään ylimääräiset kilot loitolla. Lasillisessa kuivaa valkoviiniä on vain noin 70 kilokaloria, joten ainakaan viini ei itsessään erityisemmin lihota.

Lähde: Learnist

Lue myös:

    Uusimmat