5 kiihottavaa kikkaa, jotka jokaisen naisen tulisi sängyssä muistaa

3:08

Itsetuntemus, heittäytyminen ja aktiivisuus auttavat raivaamaan tietä tajunnan räjäyttävään orgasmiin.

Miten tulisi toimia, jos seksi ei toimi parisuhteessa? Katso yllä olevalta videolta seksuaaliterapeutin haastattelu.

Orgasmin saaminen voi osoittautua naiselle hankalaksi: yhtenä hetkenä sitä kiemurtelee hekumassa, mutta hetken kuluttua miettiikin, onko edes seksuaalinen olento.

Klitoriksen oikeaoppinen kohtelu on avainsana vavisuttavaan orgasmiin, joka voi viedä jopa näkökyvyn. Aina partneri ei kuitenkaan ymmärrä naisen anatomiaa, jolloin asiat on otettava omiin käsiinsä.

Women’s Health haastatteli kahdeksaa naisten seksuaalisuuden asiantuntijaa, jotka kertoivat, miten nainen voi auttaa itseään saavuttamaan orgasmin.

Harjoita mielikuvitustasi

Aivot ovat tärkein sukupuolielin. Orgasmia tavoitellessaan kannattaa muistella kiihottavimpia fantasioitaan päästäkseen mukaan kuumaan tunnelmaan ja lämmittääkseen hetkeä lakanoissa edelleen.

On hyvä muistaa, ettei seksifantasioissa tarvitse esiintyä juuri sen henkilön, kenen kanssa aktia on harrastamassa. Fantasiat ovat yksityisaluetta, eikä unelmointi ole rikos.

Ojenna auttava kätesi

Omaan kehoonsa ja mielihyvän lähteisiinsä kannattaa tutustua masturboimalla. Moni nainen ei harrasta riittävästi itsetyydytystä, minkä vuoksi he eivät tiedä, mistä nauttivat.

Masturboinnin avulla nainen voi lisätä itseluottamustaan makuuhuoneessa niin seksin kuin kehonsakin osalta. Päivittäisellä itsetyydytyksellä voi olla myös huikeita hyötyjä terveyteen.

Oman kehon koskettelun ei tarvitse jäädä vain omaksi iloksi, sillä tiimityöstä tulee usein sooloilua parempaa jälkeä.

Itsetyydytyksestä opittujen kikkojen hyödyntäminen seksin aikana auttaa pääsemään maaliin helpommin kuin jos ohjakset luovuttaa täysin kumppanille. Tämän tehtävä ei nimittäin ole antaa orgasmia, vaan auttaa sen saavuttamisessa.

Luo seksiä edeltäviä rituaaleja

Monesti naisten orgasmivaikeudet saavat alkunsa stressistä, ahdistuksesta ja kielteisestä minäkuvasta. Ikävät tuntemukset voi yrittää jättää makuuhuoneen ulkopuolelle tekemällä ennen seksiä jotain rentouttavaa. Esimerkiksi jooga tai meditaatio voivat edesauttaa nautintoon keskittymistä.

Hetkessä oleminen on orgasmin saamisen elinehto. Toisinaan naisilla on nimittäin tapana ajatella seksin aikana kaikkea paitsi itse seksiä. Läsnäolo – kumppanin hengityksen kuunteleminen, vartalon kosketteleminen ja kiihottumisen tiedostaminen – on portti isoon O:hon.

Keskity matkaan päämäärän sijaan

Mitä tärkeämmäksi itselleen orgasmin saavuttamisen tekee, sitä vaikeampaa siitä tulee. Tuntemuksiin tulisi keskittyä sillä hetkellä, kun ne koetaan. Kannattaa siis kuunnella omaa kehoaan ja näin ymmärtää, millainen kosketus tuntuu parhaalta. Nautinnollisen matkan päässä kiitos seisoo.

Ole hellä

Klitoriksessa on enemmän hermopäätteitä kuin missään muussa kehon osassa. Raju koskettelu voikin ärsyttää äärimmäisen tuntoherkkää aluetta.

Moni nainen saattaa kokea klitoriksen stimuloinnin vievän heidät miltei orgasmin pauloihin, kunnes nautinnollinen tuntemus yhtäkkiä loppuu kuin seinään. Jos edellä mainittu kuulostaa tutulta, kannattaa klitoriksen suoran hyväilyn sijaan kosketella sen ympärillä olevia alueita.

Seksin ja orgasmin yhteydessä on myös hyvä muistaa moneen käyvä nyrkkisääntö: harjoitus tekee mestarin.

***

1:30

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja