Voimakas orgasmi voi olla sokaiseva kokemus – kirjaimellisesti

Tutkijat ovat nyt tulleet tutkimuksissaan siihen tulokseen, että voimakas orgasmi voi olla syy siihen, jos näkökykysi on yhtäkkiä heikentynyt. Osalle ihmisistä orgasmi voi nimittäin olla niin vahva kokemus, että se saa silmän verisuonet katkeamaan.

Lähes kaikki meistä tietävät, että orgasmi voi toisinaan aiheuttaa päänsärkyä tai tehdä olon muuten vain sekavaksi, mutta joskus seksin tuoma nautinto voi olla niin räjäyttävää, että se sokeuttaa. Tai ainakin vaikuttaa heikentävästi näkökykyyn.

Miehillä silmävammojen riski naisia suurempi

Kokemusta orgasmin vaikutuksista näkökykyyn on ainakin eräällä 29-vuotiaalla englantilaismiehellä, joka varasi ajan lääkäriltä vasempaan silmään aivan yhtäkkiä ilmaantuneiden näköongelmien vuoksi.

Mies kertoi lääkärille kokeneensa edellisiltana voimakkaan seksuaalisen kokemuksen, mutta hän ei ollut huomannut muutoksia näkökyvyssään ennen kuin vasta seuraavana aamuna. Tutkimusten jälkeen lääkäri tuli siihen tulokseen, että kyllä, silmän verenvuoto oli seurausta orgasmin synnyttämästä paineesta.

– Orgasmin aikainen valsalvan puhallus, hengityksen pidättäminen orgasmin pitkittämiseksi, voi aiheuttaa äkillistä paineen nousua verkkokalvoilla, mikä puolestaan voi johtaa verisuonten repeämiseen ja verisuonten retinopatiaan, brittiläinen lääketieteellinen julkaisu BMJ raportoi.

Raportin mukaan miehet pidättävät naisia useammin hengitystään seksin aikana estääkseen ejakulaation, ja juuri tämän vuoksi miehillä onkin suurempi riski tämänkaltaisten silmävammojen syntymiseen.

Seksin aikana silmien verisuonet rentoutuvat ja täyttyvät verellä, mikä tarkoittaa samalla myös sitä, että riski niiden rikkoutumiseen paineen alla kasvaa. Tästä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä asiantuntijoiden mukaan verisuonten katkeamisesta syntyneet ongelmat korjaantuvat yleensä nopeasti itsekseen. 

Lähde: TheSun 

***

2:05

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja