5 ihanaa lahjaideaa – näitä pieniä herkkuja äitisi rakastaa varmasti!

Äitisi arvostaa itsetehtyjä, pieniä herkkuja taatusti enemmän kuin kallista ja turhaa tavaralahjaa. Valitse alla olevista ideoista mieluisin, ja klikkaa reseptisivulle!

1. Macaronit lasipurkissa

Leivo itse macaron-leivoksia. Pakkaa somat leivonnaiset kauniiseen lasipurkkiin, ja solmi purkin kannen ympärille silkkinauha. Leivokset säilyvät sokerisuutensa ansiosta melko pitkään, joten jos äitisi malttaa olla syömättä kaikkia kerralla, niin lahjasta on pitkään iloa.

Katso Jenni Höijerin resepti: Macaron-leivokset

2. Itsetehtyä hilloa tai chutneytä lahjaksi

Itsetehty hillo tai chutney on käyttökelpoinen lahja äidille, tosin se vaatii vähän enemmän aikaa ja vaivaa lahjan antajalta. Osta kaupasta klipsillä suljettava lasipurkki, jossa on hyvä tiiviste, tai käytä puhdistettua, vanhaa hillopurkkia. Tulosta pieniä etikettejä ja kiinnitä ne lahjanarun päähän purkin kyytiin.

Chutney sopii mainiosti yhteen suolaisen ruoan tai lihan kanssa. Hillo maistuu leivonnaisten tai paahtoleivän kanssa aamiaisella tai brunssilla.

Kokeile vaikka näitä hilloreseptejä:

3. Ruusuinen tai vaniljainen makusokeri teen ystävälle

Makusokereita voi sangen vaivattomasti tehdä itse kotona. Mausta sokeria vaikka ruusun terälehdillä, vaniljalla tai sitrushedelmän kuorilla. Makusokeri maustaa ihanasti kuuman teen tai leivonnaiset, ja on takuulla luomua. Makusokeri on sopiva lahjaidea sellaiselle, jolla ei ole paljon aikaa käytössään. Sokerin tekeminen kun ei vaadi muuta, kuin ainesosien lisäämistä samaan purkkiin sokerin kanssa. Sen jälkeen sokeri jätetään tekeytymään, ja lahja on valmis annettavaksi.

4. Kaurakarkkeja makeannälkäiselle äidille

Itsetehdyt kaurakarkit sulattavat äitisi sydämen ja tekevät herkutteluhetkestä astetta terveellisemmän. Karkit voi tehdä somiin minivuokiin, jotka toimivat myös käärepaperina. Tee karkeille itse konvehtirasia: osta valkoinen pahvilaatikko, koristele se vaikka kiiltokuvilla tai kuviopaperilla ja pakkaa karkit sisään. Kietaise rasian ympärille vielä lahjanauha.

5. Tee itse Rocky road -suklaalevy

Rocky road -suklaalevyssä on mukana keksiä, tummaa suklaata, vaahtokarkkia ja pähkinöitä. Herkku vie kielen mennessään. Joudutkin luultavasti hillitsemään itseäsi, ettet syö lahjalevyä yksinäsi.

Valmista levy reseptin mukaisesti. Kääri levyn ympärille kaistale leivinpaperia. Kääri sen jälkeen levy ohueen kuviopaperiin. Kuviopapereita saa askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä. Solmi levyn ympärille lahjanaru. Ihana lahja on valmis!

Nita Makkonen, nita.makkonen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat