Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liisan mansikkakääretorttu on kakkua helpompi vaihtoehto – sopii äitienpäiväksi ja kevään juhliin!

9:43imgNäin teet helposti näyttävän kääretortun Liisa Westerbergin vinkeillä!
Julkaistu 05.05.2025 16:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt tehdään helppoja ja herkullisia kääretorttuja kevään juhlapöytiin!

Huomenta Suomessa jaettiin viikonloppuna makeita vinkkejä kevään juhlakauteen. Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu ruokavaikuttaja Liisa Westerberg opasti lähetyksessä, miten valmistetaan helposti herkullisia kääretorttuja. 

Perinteinen mansikkakääretorttu on kätevä vaihtoehto vaikka äitienpäivän juhlapöytään – aina ei tarvitse tehdä täytekakkua!

– Kääretorttu on ehkä vähän helpompi tehdä ja anteeksiantavampi. Ei tarvitse tehdä erikseen täytettä ja kuorrutetta, eikä pursotella, Westerberg totesi.

Helppo mansikkakääretorttu äidille tai kevään juhlapöytään

Upean kääretortun saa valmistettua yksinkertaisista raaka-aineista. 

– Ja kun pohja paistetaan pellillä levynä, niin se kypsyy tasaisemmin kuin esimerkiksi kakkupohja. 

Westerbergin mukaan kääretortun hyvä puoli on myös se, että siitä saa tehtyä kohtuullisen kokoisen. Lisäksi kääretortusta voi helposti myös vaikka pakastaa puolet. 

Etenkin ensikertalaisen kannatta valita kääretorttuun jämäkät täytteet, esimerkiksi kermavaahdon ja tuorejuuston yhdistelmää.

– Kääretorttu on hirveän paljon helpompi rullata, kun täyte on jämäkkä.

Nappaa ohjeet:
Mansikkakääretorttu
Cookies and cream -kääretorttu

Miten kääretorttu sitten rullataan oikein? Entä mitä vinkkejä Liisa Westerbergilla on kääretortun koristeluun? Katso videolta vinkit!

Lue myös: Liisan neronleimaus: Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi hittiherkkua!