47-vuotias kahden lapsen äiti vannoo vesidieetin nimeen – lääkäri tyrmää näännyttämisen: "Ei ole mitään todisteita siitä, että..."

47-vuotias kahden lapsen äiti uskoo, että kolme viikkoa kestävä vesidieetti pitää hänet hyvässä kunnossa. Asiantuntijat eivät suosittele sitä kenellekään, kertoo muun muassa News.com.au-sivusto.

Australialainen Nicole Arthur on 47-vuotias kahden lapsen äiti. Hän uskoo, että hänen hyvän fyysisen kuntonsa salaisuus ovat kolmen viikon mittaiset dieetit, joiden aikana hän juo ainoastaan vettä ja jättää syömisen kokonaan väliin.

Asiantuntijat eivät ole ollenkaan samaa mieltä vesidieetin terveyshyödyistä. Monien mukaan dieetti on vaarallinen, eikä kenenkään pitäisi seurata Nicolen esimerkkiä.

Bilehileestä himokuntoilijaksi

Nicole kertoo olleensa nuorena kunnon bilehile. Hän joi alkoholia, poltti paljon ja söi huonosti.

Hän saattoi kituuttaa itseään koko päivän ja syödä iltaisin paljon sokeripitoista ruokaa. Hänen mukaansa hänellä oli kamala olo.

24-vuotiaana Nicole teki täyskäännöksen, kun hän alkoi odottaa esikoistaan. Raskaus antoi hänelle motivaatiota muuttaa elämäntapojaan.

– Päätin asettaa lapseni hyvinvoinnin kaiken edelle, hän kertoo.

Ruokavalio ja personal trainer

Nicole jätti alkoholin ja muutti ruokavaliotaan. Hän alkoi syödä vain raakoja hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä.

Lisäksi Nicole alkoi treenata fitnesskisoihin ja palkkasi personal trainerin.

Myös jooga tuli mukaan elämään. Nicole uskoo, että jooga auttoi häntä ajattelemaan positiivisemmin ja hyväksymään itsensä. Se auttoi häntä myöhemmin myös selviytymään rankasta avioerosta.

Ensimmäinen vesidieetti

Vuonna 2017 Nicole ryhtyi ensimmäistä kertaa niin sanotulle vesidieetille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nicole oli ollut kaverinsa luona illallisella ja syönyt kikherneitä, vaikka hänestä tuntui, että ne eivät sopineet hänelle. Hänelle tuli paha olo ja hän päätti puhdistaa kehonsa kolme viikkoa kestävällä vesidieetillä.

Tämän jälkeen vesidieetti on kuulunut Nicolen elämään.

Uskoo tekevän hyvää

Nicole uskoo dieetin tekevän hyvää. Hänen mukaansa energiatasot kasvavat, ruokahimot vähentyvät, ruoansulatus toimii paremmin. Hän uskoo, että se tekee myös hyvää iholle ja mielelle.

– Joidenkin naisten mielestä menen äärimmäisyyksiin. Toiset taas kysyvät, miksi hymyilen aina ja näytän niin hyvältä ja nuorelta kahden lapsenkin jälkeen.

Hän ei kuitenkaan suosittele sitä aivan kaikille. 

– Jos sinulla ei ole tervettä suhdetta ruokaan esimerkiksi bulimian tai anoreksian takia, olet raskaana tai sinulla diabetes, sinun ei pitäisi ryhtyä dieetille.

Lääkäri tuomitsee näännyttämisen

Asiantuntijan mielestä kenenkään ei pitäisi ryhtyä moiselle kuurille. Äärimmäisyysdieetti voi johtaa terveysongelmiin.

– Ei ole mitään todisteita siitä, että näännyttäminen saisi näyttämään nuoremmalta, toteaa lääkäri Sarah Jarvis The Sun -lehden haastattelussa.

– Äärimmäisyysdieetti saattaa päinvastoin johtaa siihen, että ihonalainen kudos vähentyy kasvoista ja saatat näyttää vanhemmalta.

Vahingoittaa koko kroppaa

Jarvisin mukaan kitudieetti tekee hallaa ihon lisäksi hampaille ja hiuksille. Hän varoittaa, että aikaa myöten sydän saattaa oireilla ja luut haurastua.

– Näännyttäminen voi hidastaa aineenvaihduntaa ja aiheuttaa sen, että painoa saattaa tulevaisuudessa kertyä helpommin. 

Hän jatkaa, että vesiliukoisia vitamiineja, kuten C-vitamiinia, pitäisi syödä joka päivä. Sitä saa hedelmistä ja vihanneksista.

Lue myös:

    Uusimmat