38-vuotiaana esikoisensa saanut äiti paljastaa hyvät ja huonot puolet: "En tiedä, näenkö ikinä lapseni häitä"

Sally näkee äitiydessään sekä hyviä että huonoja puolia. Hän kokee olevansa kypsä vanhemmuuteen, mutta harmittelee, että virtaa ei riitä kuin nuorempana.

Katso yllä olevalta videolta lista asioista, joihin jokainen vanhempi voi samaistua!

Yhdysvaltalainen Sally Kim sai esikoisensa 38-vuotiaana. Hän kertoo lukeneensa ja kuulleensa turhan monia mielipiteitä siitä, mikä on oikea aika ensimmäisen lapsen saamiselle.

– Kaikki sanovat, että esikoinen pitäisi saada ennen 35 ikävuotta, sillä sen jälkeen keskenmenon riski kasvaa, Sally kirjoittaa Today-uutissivustolla.

Verrattain iäkkäänä lapsen saanut Sally muistuttaa, ettei raskautta aina voi kontrolloida. Hän itse yritti miehensä kanssa lasta useaan otteeseen. Kaksi raskauksista päättyi keskenmenoon. Vasta kolmas raskaus onnistui.

Nyt 5-vuotiaan tytön äiti kirjoittaa uskovansa, että lapsi syntyi täydelliseen aikaan. Näin hän asiaa perustelee.

Parempi itsetuntemus ja tasapaino

Sally toteaa, että iän myötä nuoruuden epävarmuus on karissut. Enää hän ei uhraa aikaansa muiden ajatuksille tai elä elämäänsä muiden toiveiden mukaan.

Sally uskoo aikuistumisen muuttaneen häntä myös tasapainoisemmaksi.

– Olen paljon kärsivällisempi, rennompi ja tyynempi kuin nuorena. Siitä on paljon apua pienen lapsen kanssa, vaikka aika ajoin menetän hermoni edelleen, hän kirjoittaa.

Siipiä työelämässä on jo kokeiltu

Sally työskenteli opettajana 14 vuotta ennen esikoisensa syntymää. Lapsensaannin jälkeen tuore äiti tiesi heti haluavansa jäädä kotiin.

– Minulla oli upea ura. Tiesin kuitenkin haluavani jäädä kotiin taloudellisesta tilanteesta huolimatta, Sally kirjoittaa.

14 vuoden työskentelyn ja aviomiehen työn ansiosta Sallyn perheen talous on turvattu.

– En voisi kuvitella, että olisin saanut lapsen, kun minulla oli vielä opintolainaa maksettavana. Nyt perheemme on tilanteessa, jossa meidän ei tarvitse jatkuvasti huolehtia rahasta.

Ei nuoruuden kaipuuta

Sally sanoo, että hyviä puolia esikoisen saamisessa vanhana on myös se, ettei menetetyt nuoruuden perään tarvitse jäädä haikailemaan.

– Sain matkustella ja käyttää aikaa sekä rahaa itseeni. Nyt tunnen, että sisälläni vallitsee rauha ja tyytyväisyys elämääni.

Sally kuitenkin tietää, että lapsen saamisessa iäkkäämpänä on myös haittapuolensa. Myös niistä hän kertoo kirjoituksessaan.

Äiti ei välttämättä ole rinnalla, kun pitäisi

Sally tiedostaa ikäeronsa lapsensa kanssa. Kun esikoinen valmistuu, on äiti jo kuusikymppinen.

– En tiedä, näenkö ikinä lapseni häitä tai lapsenlapsiani. Jos olisin nuorempi, todennäköisyys siihen, että pääsisin todistamaan noita hetkiä, olisi suurempi, hän kirjoittaa.

Ystävillä ei ole samanikäisiä lapsia

Sally kertoo olevansa ystäväpiiristään vanhin lapsen saanut. Kun muut hoitivat lapsiaan, Sally eli sinkkuelämäänsä ja kävi töissä.

Nyt kun ystävien lapset ovat kasvaneet, ei heistä ole seuraa Sallyn tytölle.

– Minun piti luoda äitiysryhmässä ihmissuhde äitiin, jolla on samanikäinen lapsi kuin minulla. Ymmärrämme paremmin toisiamme, Sally kirjoittaa.

Väsymys iskee nopeammin

Nyt 42-vuotias Sally tuntee olevansa energinen ikäisekseen. Silti lapsiarki tuntuu kehossa eri tavalla kuin parikymppisellä.

Päivän jälkeen olen ihan naatti. Jos olisin saanut lapseni nuorempana, minulla olisi kenties enemmän energiaa iltaisin lapsen nukkumaanmenon jälkeen. Nyt haluan kuitenkin mennä nukkumaan samaan aikaan kuin hänkin.

Ei enää toista lasta

Koska Sally sai esikoisensa 38-vuotiaana, hänen olisi pitänyt tulla raskaaksi pian synnytyksen jälkeen, jotta raskaus olisi ollut todennäköinen.

– Sisimmässäni hiukan toivon, että olisimme ryhtyneet lapsentekoon heti esikoisen syntymisen jälkeen. Nyt on kuitenkin liian myöhäistä.

Lähde: Today

***

8:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja