Mainos

3-vuotias Henry valitti äidilleen vatsakipua – kuoli vain muutamaa tuntia myöhemmin

Iloinen pikkupoika kuoli yllättäen harvinaiseen sairauteen. Kun ensioireet ilmestyivät, oli jo liian myöhäistä. 

Legoja ja dinosauruksia rakastava kolmevuotias Henry Walter vietti tavallista iltapäivää kotonaan äitinsä ja siskonsa kanssa. Alle vuorokauden kuluttua tästä hetkestä perheen elämä muuttui täysin.

Poika oli valittanut alkuillasta mahakipua, jota äiti oli hoitanut lääkkeellä. Kivut kuitenkin pahenivat yön aikana, ja aamuviideltä perhe joutui soittamaan ambulanssin. Poika kiidätettiin nopeasti sairaalaan tajuttomuuden ja hengitysvaikeuksien vuoksi.

Vain 20 minuutin jälkeen sairaalaan pääsemisensä jälkeen perhe sai kuulla tuomion. Henry ei tulisi selviytymään hengissä.

Perhe joutui pian raskaan päätöksen eteen

Pojalle diagnosoitiin harvinainen tyypin F gramnegatiivinen kokkibasilli, joka oli edennyt aivokalvontulehdukseksi. Pojan aivo- ja selkäydinkalvot olivat tulehtuneet ja poika joutui hengityskoneeseen.

Lapset rokotetaan hengenvaarallista Harmophilus-bakteeria vastaan, mutta rokote ei kuitenkaan suojaa bakteerin serotyyppejä, eli alalajeja vastaan.

– Ajattelimme kuten muutkin, että tämä on jotain, mitä ei voi tapahtua meidän perheellemme, isä kertoo.

Perhe joutui tekemään raskaan päätöksen, kun heille kerrottiin, että pojan aivotoiminta oli lakannut, ja hän pysyisi elossa ainoastaan koneen avulla. Vain alle vuorokausi siitä, kun poika oli leikkinyt perheensä kanssa, hänen elintoimintojansa ylläpitävä kone päätettiin sammuttaa.

Oireita ei kannata jäädä odottelemaan

Perhe haluaa ylläpitää pojan muistoa, ja he päättivätkin istuttaa liian aikaisin tästä maailmasta lähteneen pojan muistoksi puun, joka symboloi pojan elämää. Perhe on ryhtynyt myös keräämään rahaa aivokalvontulehduksesta tietoa tarjoavalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

– Tärkeintä on pelata varman päälle, eikä jäädä odottelemaan ihottumaa, isä kertoo.

Tämän harvinaisen sairauden oireita ovat ihottuman lisäksi muun muassa kylmät kädet ja jalat, oksentelu, velttous, nopea hengitys ja valonarkuus.

Video: Osaatko toimia hätätilanteen tullen? Tarkista ohjeet lapsen elvyttämiseen.

1:29

Lähde: Telegraph

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.