3 virhettä, jotka jokainen tekee pihvin, parsakaalin ja spagetin kanssa

Pasta, pihvi ja parsakaali lukeutuvat lähes jokaisen suomalaisen suosikkeihin, kun on kyse ruokailusta. Usein ihmiset kuitenkin kangistuvat omiin rooleihinsa ja valmistavat ruoan aina samalla – ja mahdollisesti myös väärällä – tavalla.

Pihvi on makoisa ja helppo ruoka ja sen kylkiäiseksi sopii mahtavasti myös oikein valmistettu spagetti ja terveellinen parsakaali. Usein spagettitangot kuitenkin takertuvat toisiinsa kiinni, pihvi on ylikypsää ja parsakaali maistuu vetiseltä. Huffington Post -sivustolla vinkataan kuitenkin kolme vinkkiä, joiden jälkeen nämä ongelmat ovat historiaa.

1. Pihvi

Pihvin paistamisessa täytyy ottaa huomioon pihvin paksuus, sen laatu ja sille kaavailtu paistoväline. Näistä riippumatta on kuitenkin yksi asia, mitä useimmat kokkaajat eivät uskalla tehdä varmistaakseen pihvin kypsyysastetta. Monet nimittäin pelkäävät, että pihvi menettää mehukkuutensa, jos sen reunaan tekee pienen viillon nähdäkseen pihvin sisälle. Kannattaa kuitenkin tarkkailla pihviä viillon avulla, jotta ei tule valmistaneeksi liian ylikypsää tai raakaa pihviä.

2. Parsakaali

Useimmat keittävät parsakaalin kiehuvassa vedessä, mutta tämän seurauksena se muuttuu usein hyvinkin erinäköiseksi ja maistuu vetiseltä. Parempi keino kiehuvassa vedessä keittämisen sijaa on leikata parsakaalit pieniksi ja laittaa sen päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista niitä sitten uunissa tarpeeksi kauan ja saat nauttia upeasta herkusta vetisen parsakaalin sijaan.

3. Spagetti

Pastan valmistamisessa on tärkeää, että sen keittää runsaassa vedessä, lisää keitinveteen tarpeeksi suolaa ja ei keitä sitä liian kypsäksi.

La Cucina Italiana Encyclopedia of Italian Cooking -nimisessä kirjassa opastetaan helppo kikka, jonka avulla pasta ei takerru toisiinsa kiinni. Useimmat nimittäin kaatavat pastapussin sisällön suoraan pussista kattilaan ilman erottelua. Spagettikasa kuitenkin kannattaisi ottaa ensiksi käteen ja asettaa se kattilan keskelle. Tämän jälkeen spagetin voi antaa valua pikkuhiljaa käsistä kattilan eri kulmiin.

Keitätpä mitä tahansa pastalajia, niin kannattaa muistaa, että ei kaada pastaa kattilaan täysin samoihin kohtiin. Kannattaa myös sekoitella pastaa takertumisen välttämiseksi.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja