Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3 virhettä, jotka jokainen tekee pihvin, parsakaalin ja spagetin kanssa

Pastan valmistus tuottaa useille tuskaa.
Pastan valmistus tuottaa useille tuskaa.Shutterstock
Julkaistu 05.05.2014 13:30

Pasta, pihvi ja parsakaali lukeutuvat lähes jokaisen suomalaisen suosikkeihin, kun on kyse ruokailusta. Usein ihmiset kuitenkin kangistuvat omiin rooleihinsa ja valmistavat ruoan aina samalla – ja mahdollisesti myös väärällä – tavalla.

Pihvi on makoisa ja helppo ruoka ja sen kylkiäiseksi sopii mahtavasti myös oikein valmistettu spagetti ja terveellinen parsakaali. Usein spagettitangot kuitenkin takertuvat toisiinsa kiinni, pihvi on ylikypsää ja parsakaali maistuu vetiseltä. Huffington Post -sivustolla vinkataan kuitenkin kolme vinkkiä, joiden jälkeen nämä ongelmat ovat historiaa.

1. Pihvi

Pihvin paistamisessa täytyy ottaa huomioon pihvin paksuus, sen laatu ja sille kaavailtu paistoväline. Näistä riippumatta on kuitenkin yksi asia, mitä useimmat kokkaajat eivät uskalla tehdä varmistaakseen pihvin kypsyysastetta. Monet nimittäin pelkäävät, että pihvi menettää mehukkuutensa, jos sen reunaan tekee pienen viillon nähdäkseen pihvin sisälle. Kannattaa kuitenkin tarkkailla pihviä viillon avulla, jotta ei tule valmistaneeksi liian ylikypsää tai raakaa pihviä.

2. Parsakaali

Useimmat keittävät parsakaalin kiehuvassa vedessä, mutta tämän seurauksena se muuttuu usein hyvinkin erinäköiseksi ja maistuu vetiseltä. Parempi keino kiehuvassa vedessä keittämisen sijaa on leikata parsakaalit pieniksi ja laittaa sen päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista niitä sitten uunissa tarpeeksi kauan ja saat nauttia upeasta herkusta vetisen parsakaalin sijaan.

Parsakaali on hyvin terveellinen.Colourbox

3. Spagetti

Pastan valmistamisessa on tärkeää, että sen keittää runsaassa vedessä, lisää keitinveteen tarpeeksi suolaa ja ei keitä sitä liian kypsäksi.

La Cucina Italiana Encyclopedia of Italian Cooking -nimisessä kirjassa opastetaan helppo kikka, jonka avulla pasta ei takerru toisiinsa kiinni. Useimmat nimittäin kaatavat pastapussin sisällön suoraan pussista kattilaan ilman erottelua. Spagettikasa kuitenkin kannattaisi ottaa ensiksi käteen ja asettaa se kattilan keskelle. Tämän jälkeen spagetin voi antaa valua pikkuhiljaa käsistä kattilan eri kulmiin.

Keitätpä mitä tahansa pastalajia, niin kannattaa muistaa, että ei kaada pastaa kattilaan täysin samoihin kohtiin. Kannattaa myös sekoitella pastaa takertumisen välttämiseksi.

Lähde: Huffington Post

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinRakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksiGordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:44
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • 11:04
    Hevoset

    Nyt se on tutkittu: Tällainen on ihmisen ja hevosen välinen suhde

  • 10:28
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimuksessa löytyi lääke joka kolmatta suomalaista piinaavaan vaivaan

  • 08:30
    Työpaikat

    Suomen houkuttelevimmat työnantajat selvitettiin