Mainos

3 merkkiä myrkyllisestä ihmissuhteesta: Varo tällaista ystävää!

Mistä tunnistat myrkyllisen ihmissuhteen?

Nämä kolme merkkiä voivat antaa osviittaa siitä, ettei ystävyytenne ole täysin tasapainoinen.

1. Ystäväsi ei kykene pyytämään anteeksi

Aivan kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös ystävyksien välille voi syntyä erimielisyyksiä ja riitoja, sananhelinää ja mielipahaa.

Hyvä ystävä osaa kuitenkin pyytää anteeksi.

Jos huomaat, että ystäväsi ei suostu tai ole edes haluavainen pyytämään osaltaan anteeksi, hälytyskellojen tulisi soida. Mieti: onko hän koskaan edes pyytänyt sinulta anteeksi, pyyteettömästi? Vai oletko sinä se, joka saa aina pahoitella tai kinua anteeksiantoa? Olet saattanut joutua manipuloijan kynsiin.

Aikuisten ihmisten tulisi osata myöntää ja tiedostaa ne tilanteet, joissa he ovat olleet väärässä. Kukaan meistä ei ole aina oikeassa – jokainen meistä tekee virheitä.

2. Ystäväsi puhuu muista pahaa

Jos ystävälläsi on tapana puhua muista ihmisistä pahaa selän takana, voit olla lähestulkoon varma, että hän tekee niin myös sinulle.

Mitä ilkeämpiä puheet ovat, sitä varovaisempi kannattaa olla.

Vaikka hän kehuisi sinua maasta taivaaseen, ole varuillasi: se, että hän sanoo sinua esimerkiksi maailman kilteimmäksi ihmiseksi, hän saattaakin sanoa muille, että olet itsetuhoinen tai naiivi.

3. Ystäväsi kontrolloi ystävyyssuhdettanne

Tuntuuko sinusta, että ystäväsi sanelee ystävyytenne raamit? Hän  haluaa nähdä sinua ainoastaan silloin, kun hänelle sopii tai silloin kun hänellä on jotain, mistä hän  haluaisi puhua kanssasi? Toisin sanoen ystävyytenne menee vain hänen ehdoillaan.

Jos hänellä on myös tapana sanella, mitä teette, mistä puhutte, hänen mielipiteellään on ainoastaan väliä ja hänen täytyy aina saada viimeinen sana, ei tällainen ystävyys kanna hedelmää.

Onko ystäväsi manipuloija?

Nämä edellä mainitut esimerkiksi kertovat siitä, että ystäväsi saattaa olla manipuloija.

Manipuloija on vaarallinen ystävä: hän osaa kääntää omat sanasi sinua vastaan, syyllistää ja vähättelee. Tällainen ”ystävä” saattaa myös heittäytyä uhriksi.

Katso myös miesten mietteitä tunteiden näyttämisestä:

4:59

Osittainen lähde: The Tab

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.