21-vuotias kissavanhus Morag etsii uutta kotia Englannissa: "Ikä on vain numero"

Englannissa loppuelämän kotia etsii hyvin erikoislaatuinen kissa.

Useat brittimediat, kuten ITV ja Independent, ovat kirjoittaneet Ison-Britannian eläinsuojeluyhdistyksen, RSPCA:n, etsivän kotia 21-vuotiaalle kissavanhukselle.

Worcesterissa Morag-niminen kissa on annettu paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle sen jälkeen, kun sen entinen omistaja ei enää kyennyt hoitamaan kissaa. Yhdistys painottaa, ettei syy ole kissassa, mutta sitä ei tarkenneta, miksi entinen omistaja on joutunut luopumaan vanhasta lemmikistään.

Voi ajatella, että 21 kissanvuotta vastaa ihmisen iässä sataa vuotta. Sen uskotaan olevan Ison-Britannian eläinsuojeluyhdistyksen historian vanhin uutta kotia etsivä kissa.

Eläinsuojeluyhdistyksen työntekijät joutuivat trimmaamaan Moragilta huonokuntoista turkkia, mutta muuten se on aivan valmis löytämään oman loppuelämän seniorikotinsa.

– Olemme tarkastelleet rekistereitämme ja uskomme, että Morag on vanhin kissa, joka on koskaan tullut hoitoomme, Worcestershiren seudun eläinsuojeluyhdistyksen työntekijä Claire Wood kertoo.

Vaikka Morag näyttää jo elämää nähneeltä kissalta, on se peruskunnoltaan terve ja ikäisekseen yllättävän eläväinen ja liikkuvainen tyttökissa.

– Se on oikea sydänkäpynen ja nauttii kaikesta saamastaan huomiosta, Wood jatkaa.

Katso yllä olevalta videolta,millainen sydänten sulattaja kissavanhus Morag oikein on.

Usea seniorikissa on löytänyt uuden kodin

Kissojen löytökoti ei ole oikea paikka kissavanhukselle.

– Se ei ole ideaali ympäristö näin vanhalle kissalle ja toivomme, että joku tulee pian ja tarjoaa Moragille rakastavan loppuelämän kodin ajaksi, joka Moragilla on vielä jäljellä, Wood pohtii.

Morag etsii rakkaudentäyteistä kotia, jossa sille olisi tarjolla mukava paikka nukkua, hyvää ruokaa ja turvallinen aidattu takapiha, missä haukata raitista ilmaa.

Wood kertoo, että Morag etsii kotia, jossa ei ole muita lemmikkejä, eikä nuoria lapsia. Olisi myös hyvä, ettei Moragin tarvitsisi viettää uudessa kodissaan pitkiä aikoja yksin.

– Ikä on vain numero, ja tarjoamalla uusi koti vanhemmalle lemmikille voi olla hyvinkin palkitsevaa, Wood muistuttaa.

Worcestershiren seudun eläinsuojeluyhdistys on ennenkin löytänyt menestyksekkäästi loppuelämän koteja elämänsä ehtoopuolella oleville seniorikissoille. Violet, 16, Joy, 15, Angel, 11, Holly 10, Teddy 10, sekä sisarukset Barbara ja Bernard, 19, ovat löytäneet yhdistyksen kautta kotinsa.

– Viimeisen kuukauden aikana olemme onnistuneet löytämään seitsemälle seniorikissalle kodin. Olemme hyvin kiitollisia kissat adoptoineille, jotka toivottivat kissat tervetulleiksi elämiinsä, Wood iloitsee.

Tällä hetkellä Moragin tulevaisuus näyttää valoisalta ja todennäköisesti median kiinnostus kattivanhusta kohtaan on auttanut adoptointiprosessissa. Worcestershiren seudun eläinsuojeluyhdistyksen kotisivuilla nimittäin lukee, että Morag on alustavasti varattu.

Lähteet: Kameraone, Rspca.org.ukITV ja Independent 

Lue myös:

    Uusimmat