2-vuotiaalla Mayahilla oli jo syntyessään vitivalkea raita hiuksissaan: "Ihmiset aina pysäyttävät meidät kertoakseen, kuinka erityinen hän on"

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljän naisen raati päätti selvittää, miten hius reagoi, kun sitä lakkaa pesemästä sampoolla. Video näyttää, miltä hius näyttää yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Kaksivuotiaalla Mayahilla on harvinainen synnynnäinen pigmentaatiohäiriö, piebaldismi. Sen vuoksi hänen hiuksissaan oli jo syntyessä valkea raita.

Kaksivuotiaan Mayahin ulkonäkö herättää ihastusta netissä. Brasilialaisella Mayahilla on piebaldismi, harvinainen synnynnäinen ihon pigmentaatiohäiriö. Sen vuoksi hänellä oli jo syntyessään täysin valkoinen otsatukka, kertoo Metro.

Video Mayahista eri ikäisenä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Äidillä sama tila

Piebaldismissa henkilöllä on ihon vähäpigmenttisiä ja pigmentoitumattomia alueita vartalollaan. Mayahin otsatukka onkin vitivalkoinen.

Äiti Talyta Youssef Azizille lapsen ulkonäkö ei ollut yllätys, sillä piebaldismi kulkee hänen suvussaan. Myös Talytalla on samanlainen valkea alue hiuksissaan.

Talyta toivoisi, että Mayah osaisi rakastaa ja hyväksyä oman erityispiirteensä – Talytalle se ei aina ole ollut helppoa, kertoo Metro. Teini-ikäisenä hän ei pitänyt valkeista hiuksistaan, koska pelkäsi muiden arvostelevan häntä niiden vuoksi.

– Pian kuitenkin tajusin, että olen uniikki ja erityinen. Sen esimerkin haluan antaa Mayahille. Ihmiset aina pysäyttävät meidät kertoakseen, kuinka erityinen hän on, Talyta kuvaa.

Mayah. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Haluan, että Mayahilla on hauskoja muistoja"

Kun Talyta jakaa kuvia lapsestaan sosiaaliseen mediaan, kommentteja sataa. Moni on nähnyt Mayahin hiuksissa 101 dalmatialaista – elokuvasta tutun pahiksen, Cruella De Vilin. Tämän hiukset ovat mustavalkoiset. Tyttöä on kuvattu myös Marvel Comicsin Rogue-sankarihahmon näköiseksi.

Talyta harrastaakin Mayahin pukemista erilaisiin supersankari- ja muihin cosplay-asuihin.

– Haluan, että Mayahilla on hauskoja muistoja siitä, miltä hän näyttää, Talyta sanoo.

"On niin surullista, että ihmisten täytyy piilotella itseään"

Perhe saa yhteydenottoja myös muilta ihmisiltä, joilla on jokin erottuva piirre.

– On niin surullista, että ihmisten täytyy piilotella itseään. Ei meidän kaikkien tarvitse näyttää samalta voidaksemme olla kauniita, Talyta sanoo.

Mayah äitinsä kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mayah äitinsä kanssa. Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat